Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024 06:48
Τοπικά

Μουλάς: Αισθανόμαστε ευτυχείς για τον μαγνητικό τομογράφο στο Νοσοκομείο Βόλου






Με μία δήλωσή του ο γιατρός και πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Βόλου Γιώργος Μουλάς χαιρετίζει την προμήθεια μαγνητικού τομογράφου από το Νοσοκομείο Βόλου. Στη δηλωσή του αναφέρει:

Η ανακοίνωση από την διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου για την προμήθεια μαγνητικού τομογράφου εντός του 2018 με χρήματα από τις δημόσιες επενδύσεις ανακούφιση και μόνο προσέφερε σε όλους τους βολιώτες.
Αν λάβει κανείς υπ’ όψη του, ότι μαγνητικούς τομογράφους έχουν όλα σχεδόν τα Γενικά Νομαρχιακά νοσοκομεία πλήν του Βόλου και ότι το παλιό νοσοκομείο της Λάρισας έχει μαγνητικό τομογράφο εδώ και 22 χρόνια, αντιλαμβάνεται εύκολα κανείς σε τι βαθμό υποβάθμισης θα βρισκόταν το Νοσοκομείο Βόλου.
Το θέμα, όπως είναι γνωστό, απασχόλησε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βόλου, όταν υπήρξαν βάσιμες ανησυχίες για ρίξιμο του Βόλου και της Μαγνησίας στα ευρωπαϊκά κονδύλια του ΕΣΠΑ.
Δυστυχώς, η προμήθεια του Μαγνητικού τομογράφου αποκλείστηκε από το ΕΣΠΑ κατόπιν εισηγήσεων κάποιων γιατρών, διοίκησης του νοσοκομείου και τελικά της Περιφέρειας Θεσσαλίας.
Όσοι αντέδρασαν και κυρίως γιατροί, σε αυτές τις καταστροφικές για το νοσοκομείο Βόλου αποφάσεις κατηγορήθηκαν και λοιδορήθηκαν άδικα από εμπαθή πολιτικά πρόσωπα και το γνωστό μπάζο της τοπικής δημοσιογραφίας.
Σήμερα, όλοι εμείς αισθανόμαστε ευτυχείς με την κατάληξη, που παίρνει το μεγάλο αυτό θέμα. Όσο για τους κοντόφθαλμους και συμφεροντολόγους ανθρώπους, που πολέμησαν το εφοδιασμό του νοσοκομείου με μαγνητικό, λασπολογόντας, τους αφήνομε στην μιζέρια τους. Αν ποτέ χρειαστούν μαγνητική τομογραφία οι ίδιοι, τότε ίσως αντιληφθούν το μέγεθος της βλακείας, που τους δέρνει.