Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 18:27
LIFE

Μια κιθάρα του Τζον Λένον πωλήθηκε 2,41 εκατομμύρια δολάρια






Μια κιθάρα που αγαπούσε πολύ ο Τζον Λένον και την οποία είχε χρησιμοποιήσει για να συνθέσει τραγούδια των Beatles όπως “She loves you” και το “All my loving” πωλήθηκε έναντι 2,41 εκατομμυρίων δολαρίων κατά τη διάρκεια δημοπρασίας που διοργάνωσε χθες ο αμερικανικός οίκος Julien’s Auctions.

Η ακουστική κιθάρα Gibson J-160E του 1962 είχε αγοραστεί από το θρυλικό Σκαθάρι στο Λίβερπουλ τον Σεπτέμβριο της ίδιας χρονιάς έναντι 161 στερλινών. “Ο Τζον αγαπούσε τόσο πολύ αυτή την κιθάρα που την έπαιρνε στο σπίτι του για να γράψει τραγούδια με τον Πολ Μακ Κάρτνεϊ”, πρόσθεσε ο οίκος δημοπρασιών στην ανακοίνωσή του για την πώληση της κιθάρας.

Σύμφωνα με τον Julien’s Auctions, το μουσικό όργανο εξαφανίστηκε κατά τη διάρκεια της χριστουγεννιάτικης παράστασης των Μπιτλς στο Φίνσμπερι Παρκ του Λονδίνου, τον Δεκέμβριο του 1963, και δεν είχε βρεθεί για 50 χρόνια. Ο οίκος δημοπρασιών δεν αναφέρει πως βρέθηκε η κιθάρα.

Ο Τζον Λένον δολοφονήθηκε έξω από την πολυκατοικία όπου διέμενε απέναντι από το Σέντραλ Παρκ στη Νέα Υόρκη 8 Δεκεμβρίου του 1980. Αν ζούσε, φέτος θα ήταν 75 ετών.