Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024 15:54
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με 6.000 κενά στα σχολεία μπαίνει ο Νοέμβριος






Με χιλιάδες κενά στα σχολεία κλείνει ο δεύτερος μήνας του σχολικού έτους καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας μέχρι και χθες είχαν γίνει 14.883 προσλήψεις αναπληρωτών σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση όταν οι δεσμεύσεις Φίλη μιλούσαν για 20.800 προσλήψεις.

Σήμερα αναμένεται να φτάσουν στα χέρια των περιφερειακών διευθυντών εκπαίδευσης τα κενά που έχουν καταγραφεί ώστε την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου, όπως γράφει ο Ελεύθερος Τύπος, να ξεκινήσει νέος γύρος διορισμών προκειμένου ο αριθμός των κενών να μειωθεί.

Σύμφωνα με εκπαιδευτικούς μεγάλα είναι τα προβλήματα στα νέα ολοήμερα σχολεία όπου καταγράφονται 2.000-3.000 κενά σε ειδικότητες όπως η πληροφορική και οι ξένες γλώσσες με αποτέλεσμα να καλυπονται ώρες από δασκάλοους και σε πολλές περιπτώσεις να μην τηρείται το ωράριο για τις 4 το απόγευμα.

Άλλες 2.000 κενά υπάρχουν στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση σύμφωνα με τα Δ.Σ. της ΟΛΜΕ.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος Θανάσης Κικινής υπάρχει τεράστιο πρόβλημα και στην παράλληλη στήριξη καθώς υπάροχυν τουλάχιστον 5.000 αιτήσεις γονέων όμως μέχρι στιγμής έχουν γίνει 1.140 προσλήψεις.