Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024 14:51
Τοπικά

Με λαμπρότητα τιμήθηκε σήμερα η μνήμη του Αγίου Νικολάου Προστάτη του Βόλου.

Στον κατάμεστο από κόσμο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου Βόλου τελέστηκε το πρωί πανηγυρική Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Σμύρνης κ. Βαρθολομαίου, συλλειτουργούντων των Σεβασμιότατου Μητροπολιτών Βελεστίνου κ. Δαμασκηνού και Δημητριάδος κ. Ιγνατίου.






Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο κ. Ιγνάτιος απένειμε στον νεοεκλεγέντα Μητροπολίτη Σμύρνης κ. Βαρθολομαίο τον Χρυσό Σταυρό μετά Αστέρος του Μητροπολιτικού Ναού.

Στη συνέχεια ξεκίνησε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Νικολάου στους δρόμους της πόλης, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου Βόλου, με κατεύθυνση την παραλία, όπου τελέστηκε η αρτοκλασία και ο Μητροπολίτης Δημητριάδος απηύθυνε τον καθιερωμένο εόρτιο χαιρετισμό.

Επίσης, στις 6 το απόγευμα θα τελεστεί ο Μεθεόρτιος Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Βελεστίνου κ. Δαμασκηνού.

Την μνήμη του Αγίου Νικολάου πανηγυρίζουν επίσης οι ιεροί ναοί : Αγίου Νικολάου Αλμυρού, Αγίου Νικολάου Κερασιάς, Αγίου Νικολάου Κροκίου, Αγίου Νικολάου Πορταριάς, Αγίου Νικολάου Δράκειας, Αγίου Νικολάου Παλιουρίου.