Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 15:38
Θεσσαλία

Μετά τον αιφνίδιο θάνατο μωρού που κατέληξε στο Πανεπιστημιακό Λάρισας, οι συγγενείς του τα «έσπασαν» στο νοσοκομείο Καρδίτσας






Η τραγική απώλεια της ζωής ενός μικρού παιδιού, στάθηκε η αιτία του σημερινού ανεπίτρεπτου και απόλυτα καταδικαστέου περιστατικού της επίθεσης και χειροδικίας εναντίον εργαζομένων του νοσοκομείου Καρδίτσας.

Με βάση τα όσα προκύπτουν από το ρεπορτάζ που έκανε το KarditsaLive.Net, τα ξημερώματα της Δευτέρας (11/6) αποφασίσθηκε διακομιδή μωρού ενός περίπου έτους, που έφθασε στο νοσοκομείο Καρδίτσας σε κρίσιμη κατάσταση, για το Πανεπιστημιακό της Λάρισας.

Τα αίτια που η υγεία του μωρού ήταν ιδιαίτερα επιβαρυμένη δεν έχουν γίνει γνωστά αλλά το βέβαιο είναι πως κρίθηκε από το ιατρικό προσωπικό πως δεν μπορούσε να αντιμετωπισθεί σε επίπεδο Γ.Ν. Νοσοκομείου Καρδίτσας το ζήτημα υγείας του.

Το μωρό έφθασε στο Πανεπιστημιακό της Λάρισας σε πολύ κρίσιμη κατάσταση, χωρίς να υπάρξει και εκεί δυνατότητα αντιμετώπισης της πολύ δύσκολης κατάστασης και, δυστυχώς, περίπου στις 5 το πρωί της Δευτέρας κατέληξε.

Ο αιφνίδιος θάνατος του παιδιού πυροδότησε αντίδραση και σύμφωνα με πληροφορίες συγγενείς και φίλοι της οικογένειας του παιδιού επιχείρησαν την ίδια ημέρα (Δευτέρα) να πάνε στην Παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου, κάτι που όμως τελικά έγινε σήμερα.

Αυτόπτες μάρτυρες μας ανέφεραν πως πάνω από 15 άτομα της κοινότητας των αθιγγάνων, που έφθασαν στο νοσοκομείο με δύο αυτοκίνητα, με τρόπο «καταδρομικό», όπως μας είπε χαρακτηριστικά γιατρός του νοσοκομείου, μέσω του Τμήματος Ημερήσιας Νοσηλείας και του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών έφθασαν στην παιδιατρική έχοντας προκαλέσει αρκετές ζημιές στο πέρασμά τους.

Φθάνοντας στο συγκεκριμένο τμήμα σημειώθηκαν καταστροφές σε εξοπλισμό του νοσοκομείου και σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξαν και χειροδικίες εις βάρος εργαζομένων. Στο χώρο έφθασαν άμεσα τόσο τα μέλη της security του νοσοκομείου, όσο και άλλα μέλη του προσωπικού προσπαθώντας να προστατεύσουν τους συναδέλφους αλλά και να ηρεμήσουν την κατάσταση.

Λίγο αργότερα έφθασε και η Ελληνική Αστυνομία αν και οι περισσότεροι εκ των δραστών είχαν φύγει, ενώ αν και υπήρξαν κάποιοι εναπομείναντες δεν σημειώθηκαν (τελικά) προσαγωγές.

Από εκεί και πέρα άρχισε το ανακριτικό έργο που αργά το μεσημέρι συνεχιζόταν ακόμα, με καταθέσεις τόσο του Διοικητή του νοσοκομείου όσο και άλλων μαρτύρων των όσων συνέβησαν. Εννοείται ότι η Παιδιατρική κλινική που θυμίζει “πολεμικό τοπίο” είναι ουσιαστικά εκτός λειτουργίας, ενώ υπάρχουν σκέψεις για προσωρινή αναστολή της λειτουργίας της.

Θέση επί όσων συνέβησαν αλλά και επιπλέον λεπτομέρειες αναμένεται να έχουμε αύριο Πέμπτη από την Διοίκηση του νοσοκομείου αλλά και την Ένωση Νοσοκομειακών γιατρών που μιλά για απαράδεκτο γεγονός και επιφυλάσσεται για τις επόμενες ενέργειες της.

 

 

 

Πηγή: karditsalivenet.gr