Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024 19:22
Κόσμος

Μεξικό: Ο εγκέφαλος καρτέλ δολοφονήθηκε την ώρα που έκανε επέμβαση πλαστικής για να αλλάξει εμφάνιση






Ο εγκέφαλος ενός μεξικανικού καρτέλ δολοφονήθηκε την ώρα που υποβαλλόταν σε επέμβαση πλαστικής χειρουργικής για να αλλάξει πρόσωπο και δακτυλικά αποτυπώματα ώστε να μην είναι δυνατό να αναγνωριστεί.

Όπως ανακοίνωσαν οι αρχές της πολιτείας Πουέμπλα, οι ένοπλοι εισέβαλαν το μεσημέρι της Δευτέρας στο χειρουργείο και δολοφόνησαν τον Χεσούς «Ελ Καλίμπα» Μαρτίν μαζί με άλλους τρεις ανθρώπους.

Ο Μαρτίν καταζητείτο από τις μεξικανικές αρχές που υποπτεύονταν ότι μεταξύ άλλων ήταν ο ηγέτης συμμορίας που έκλεβε καύσιμα από πετρελαιαγωγούς και τα μεταπωλούσε στη μαύρη αγορά.

Η Πουέμπλα είναι η εστία της κλοπής καυσίμων στο Μεξικό, μιας δραστηριότητας που έχει στοιχίσει στη δημόσια επιχείρηση πετρελαίου Pemex 2,4 δισεκ. δολάρια από το 2010, της μεγαλύτερης δραστηριότητας του οργανωμένου εγκλήματος στο Μεξικό, μετά τη διακίνηση ναρκωτικών.

Την περασμένη Δευτέρα στην Πολιτεία Πουέμπλα σημειώθηκε λουτρό αίματος όταν δολοφονήθηκαν 12 άτομα σε ένα ξεκαθάρισμα λογαριασμών στις τάξεις του καρτέλ του οποίου ηγείτο ο Χεσούς Μαρτίν.

Πέντε άνθρωποι δολοφονήθηκαν στο χωριό Τλαλτενάνγκο, σε ένα αγρόκτημα όπου οι αρχές ανακάλυψαν σωλήνες, βαλβίδες και αντλίες που χρησιμοποιούνταν για την κλοπή καυσίμων από αγωγούς πετρελαίου, καθώς και τρία κλεμμένα αυτοκίνητα. Άλλα τρία θύματα κατά τα φαινόμενα ήταν διερχόμενοι που βρέθηκαν μεταξύ διασταυρούμενων πυρών.

Οι αρχές εκτιμούν ότι την επίθεση διέπραξαν ακόλουθοι ενός άλλου ηγετικού στελέχους του ίδιου καρτέλ, του «Ελ Έρβινγκ», που θεωρείτο ισόβαθμος του Μαρτίν στη συμμορία.

Πηγή πληροφοριών: ΑΜΠΕ