Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 18:30
Τοπικά

Μεγάλες ζημιές στις αγροτικές καλιέργειες στους Δήμους Αλμυρού και Ρήγα Φεραίου






Μεγάλες είναι οι ζημιές που προκλήθηκαν λόγω των έντονων βροχοπτώσεων των τελευταίων ημερών σε αγροτικές καλλιέργειες στην ευρύτερη περιοχή του Αλμυρού και του Δήμου Ρήγα Φεραίου. Λόγω των βροχοπτώσεων και του χαλαζιού που έπεσε χθες νωρίς το απόγευμα, τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στον Πλάτανο Αλμυρού, στο Μικρό Περιβολάκι και στις παρακάρλιες περιοχές του Στεφανοβικείου και του Ριζομύλου.Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων σημειώθηκε και διακοπή ρεύματος για δυο ώρες περίπου στον Αλμυρό.

Από σήμερα αναμένεται νέα επιδείνωση, με κύριο χαρακτηριστικό τις έντονες βροχοπτώσεις και τις καταιγίδες που θα συνεχιστούν μέχρι και αύριο Κυριακή.Στην ευρύτερη περιοχή του Πλατάνου Αλμυρού,σημειώθηκε χαλαζόπτωση. Το χαλάζι σύμφωνα με τους κατοίκους είχε σχήμα καρυδιού και έπεφτε ασταμάτητα επί 45 λεπτά. Ο δήμαρχος Αλμυρού Δημήτρης Εσερίδης ανέφερε πως από σήμερα ξεκίνησε και η καταγραφή των ζημιών που προκάλεσαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο εκτός από την περιοχή του Πλατάνου, η κακοκαιρία να έχει προκαλέσει και σε άλλες δημοτικές ενότητες προβλήματα και κυρίως σε αγροτικές καλλιέργειες σιτηρών.

Ανάστατοι είναι και οι αγρότες των παρακάρλιων κοινοτήτων. Στο Στεφανοβίκειο και στο Ριζόμυλο, τα περισσότερα χωράφια έχουν πλημμυρίσει λόγω των έντονων βροχοπτώσεων των τελευταίων ημερών. Σύμφωνα με τους αγρότες η πρόσβαση στα χωράφια τους είναι αδύνατη, αφού το νερό έχει πλέον υπερκαλύψει τις περισσότερες εκτάσεις. Τιε επόμενες ημέρες θα ξεκαθαρίσει και το εύρος της ζημιάς που έχουν υποστεί τόσο η παραγωγή σιτηρών, καλαμποκιού και κριθαριού όσο και οι βαμβακοκαλλιέργειες.Το Μικρό Περιβολάκι βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ρήγα Φεραίου Σταύρο Χατζή.Εκτός από την αγροτική οδοποιία που έχει υποστεί σοβαρές ζημιές, λόγω της υπερχείλισης ενός χειμάρρου στην περιοχή, τα νερά υπερκάλυψαν το οδόστρωμα με αποτέλεσμα η κυκλοφορία των αυτοκινήτων στο τμήμα Μ. Περιβολάκι – Αγροκήπιο να γίνεται μετ’ εμποδίων. Με τη συνδρομή χειριστών και μηχανημάτων του Δήμου, το πρόβλημα αντιμετωπίστηκε έτσι ώστε να μην είναι επικίνδυνη η διέλευση των οχημάτων.

Σύμφωνα με έκτακτο δελτίο που εκδόθηκε από την ΕΜΥ, αναμένεται νέα επιδείνωση της κακοκαιρίας στην περιοχή μας με βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται μάλιστα από χαλαζόπτωση κυρίως στις Σποράδες. Τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα συνεχιστούν μέχρι και αύριο Κυριακή το απόγευμα.Από το Λιμεναρχείο Βόλου συνιστάται στους ιδιοκτήτες και κυβερνήτες μικρών σκαφών, στους ναυταθλητικούς και αλιευτικούς συλλόγους, να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα ασφαλούς πρόσδεσης των σκαφών και αφετέρου να μη γίνει απόπλους.