Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024 13:04
Τοπικά

«Μαστίγωμα» της υποκρισίας μειοψηφιών και «οικολόγων» για την ΑΓΕΤ από τον Αχ. Μπέο






Σε ανελέητο «μαστίγωμα» της υποκριτικής στάσης και συμπεριφοράς των μειοψηφιών και sto θέμα των καυσίμων στην ΑΓΕΤ, προχώρησε σήμερα στη διάρκεια thw συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, ο Δήμαρχος, Αχιλλέας Μπέος.

Ο κ. Μπέος ξεκαθάρισε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι την άδεια για τη χρήση των συγκεκριμένων τύπων καυσίμων την δίνει η κυβέρνηση και σε καμία περίπτωση ο Δήμος. «Σήμερα, που δεν λειτουργεί η μονάδα παραγωγής srf ή rdf, η ΑΓΕΤ καίει τέτοια υλικά. Αλήθεια ποιος την αδειοδοτεί;» τόνισε χαρακτηριστικά, αλλά φυσικά απάντηση δεν έλαβε. Επανέλαβε ότι η πρόταση για συγκρότηση διαπαραταξιακής επιτροπής που θα πάει στον υπουργό Περιβάλλοντος  να ζητήσει την απαγόρευση είναι εν ισχύ, αλλά μειοψηφίες και κινήσεις κρύβονται και δεν μετέχουν!

Σε ό,τι αφορά την υποβολή προμελέτης, ως πρόταση, για εργοστάσιο επεξεργασίας στερών αποβλήτων, σημείωσε ότι όλα είναι ανοιχτά και ότι η προμελέτη απλώς υποβλήθηκε για να προλάβουν τις προθεσμίες που προβλέπονται από τη Νομοθεσία και να γλιτώσει η πόλη, δηλαδή οι δημότες, τα εξοντωτικά πρόστιμα. «Τώρα έχουμε το χρόνο να μιλήσουμε για το τι ακριβώς θα παράγει το εργοστάσιο, αλλά συνεχίζετε να παραπλανείτε και να κοροϊδεύετε τον κόσμο», είπε

Ο ίδιος επιτέθηκε κατά των συμβούλων των μειοψηφιών, λέγοντας ότι φέρνουν τους μπαχαλάκηδες για να παραπληροφορήσουν, ενώ η Δημοτική Αρχή έχει πάρει την εντολή των πολιτών να υπερασπίσει την πόλη και αυτό θα κάνει.

«Να μην τοποθετείστε στα Δημοτικά Συμβούλια για να μη βγαίνουμε κι εμείς έξω. Είστε αμελητέα ποσότητα, κενοί περιεχομένου, δεν φέρνετε ούτε μια πρόταση. Ωηφίστε λευκό για να τελειώνουν νωρίς οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος διαβεβαίωσε ότι τα έργα στην πόλη θα συνεχιστούν, είτε το θέλουν οι μειοψηφίες, είτε όχι και η Δημοτική Αρχή θα κριθεί από τον κόσμο, όπως και οι μειοψηφίες «που δεν το έχετε καταλάβει, αλλά το 2019, δυο-τρεις από σας θα είναι εδώ».

Ο Δήμαρχος Βόλου, Αχ. Μπέος, απευθυνόμενος προς τον Αχ. Καλυβιώτη είπε ότι ανεξαρτητοποιήθηκε επειδή δεν τον έκανε αντιδήμαρχο. «Εγώ αποφασίζω για τις επιλογές μου και κρίνομαι» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Απαντώντας στους Μιχ. Μιτζικό και Απ. Νάνο τόνισε ότι κριτικάρει συμπεριφορές και όχι πρόσωπα. «Είμαι δήμαρχος είτε σας αρέσει είτε όχι. Ο δήμαρχος δεν διορίζεται, αριστεροί του κ…, δημοκράτες και προοδευτικοί. Μαζεύεστε ένας αχταρμάς 50 πολιτών και παρασύρετε κι άλλους τόσους. Οι ίδιοι και οι ίδιοι», δήλωσε.

Τέλος, είπε ότι το εργοστάσιο θα γίνει, μπορεί να συζητηθεί τροποποίηση της επεξεργασίας, αλλά με επιστημονική πρόταση και ότι με επιστημονικά τρικ.