Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 05:18
Κόσμος

Λονδίνο – Αποκαλύψεις σοκ! Οι τρομοκράτες είχαν υιοθετηθεί από οικογένεια που είχε βραβεύσει η βασίλισσα Ελισάβετ! Το χασίς και τα μεγάλα πάρτι

Οι δυο νεαροί, οι οποίοι έχουν συλληφθεί για το τρομοκρατικό χτύπημα στο μετρό στο Λονδίνο, φαίνεται πως είχαν ένα κοινό. Ποιο ήταν αυτό; Ήταν υιοθετημένοι από την ίδια πλούσια οικογένεια του Λονδίνου. Μάλιστα, η οικογένεια των Πενέλοπε και Ρόναλντ Τζόουνς, έχει βραβευτεί και από την βασίλισσα Ελισάβετ για το έργο της, σχετικά με παιδιά και οικογένειες, το 2009.

Οι δυο νεαροί τρομοκράτες

Οι δύο ύποπτοι, ηλικίας 18 και 21 ετών, συνελήφθησαν κατά τις έρευνες των Αρχών για το τρομοκρατικό χτύπημα, του οποίου την ευθύνη ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος. Ο 18χρονος, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν γίνει γνωστά φέρεται να είναι Ιρακινός. Ο 18χρονος φέρεται να είναι αυτός που «φύτεψε» την βόμβα στον συρμό. Δεν έχουν γίνει άλλα στοιχεία γνωστά. 
Ωστόσο, χθες (17.09.2017) δημοσιοποιήθηκε από βρετανικό κανάλι ένα βίντεο από κάμερα ασφαλείας το οποίο φέρεται να δείχνει τον τρομοκράτη λίγα λεπτά πριν προσπαθήσει να σκορπίσει τον θάνατο.
Ένας τοπικός αξιωματούχος ανέφερε πως ο 18χρονος ήταν ορφανός και ζούσε με το ζευγάρι, έχοντας μετακομίσει στη Βρετανία σε ηλικία 15 ετών μετά τον θάνατο των γονιών του στο Ιράκ. 
Ο 21χρονος, ονομάζεται Yahyah Farroukh και είναι Σύρος πρόσφυγας που εργάζεται σε νυχτερινά κέντρα. Οι Αρχές τον συνέλαβαν στο Χάουνσλοου το βράδυ του Σαββάτου.
Οι Αρχές ερευνούν το σπίτι των Τζόουνς για τυχόν ευρήματα.

«Για καλύτερη ζωή χρειάζεσαι χασίς, βότκα και ναρκωτικά»

Ο 21χρονος πιστεύεται ότι κατάγεται από την Αλ Χαράχ κοντά στη Δαμασκό και διέφυγε από την πατρίδα του στην Αίγυπτο και στην συνέχεια έφτασε στην Μεγάλη Βρετανία μέσα από την Ιταλία.
Στις 23 Νοεμβρίου 2013 ανήρτησε στο λογαριασμό του στο Facebook τη φωτογραφία μιας σαρακοφαγωμένης ψαρόβαρκας με τη λεζάντα: «το σκάφος με το οποίο πήγαμε από την Αίγυπτο στην Ιταλία».
Όταν έφτασε στη Μεγάλη Βρετανία, οι υπηρεσίες μετανάστευσης της χώρας ανέθεσαν τη φιλοξενία του στην οικογένεια Τζόουνς και άρχισε να σπουδάζει στο West Thames College. 
Στο Instagram έγραφε ότι κάπνιζε «κάθε μέρα χασίς» και μάλιστα είχε ανεβάσει και μία φωτογραφία στην οποία είχε βάλει ως λεζάντα: «για καλύτερη ζωή χρειάζεσαι χασίς, βότκα και ναρκωτικά».
Ένας συνταξιδιώτης του στο ταξίδι προς την Ευρώπη μέσω Αιγύπτου, ο Μοχάμεντ Κόνμπους, είπε ότι ο Φαρούκ δεν είχε στενές σχέσεις με τη θρησκεία κι ότι έδειχνε πολύ ώριμος. «Ελπίζω να μην είναι αυτός, αλλά έχω να τον δω τρία χρόνια και κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να συμβεί σ’ αυτό το διάστημα. Δεν μοιάζει με τύπο που θα έφτανε ως εκεί…. Φύγαμε γιατί ή κατάσταση χειροτέρευε στην Αίγυπτο και θέλαμε να μάθουμε Αγγλικά και να αρχίσουμε μια νέα ζωή», είπε.

Ήταν party animal – Η απώλεια του πατέρα του

Στα τέλη του περασμένου Ιουνίου, λίγες μέρες μετά την τρομοκρατική επίθεση στη Γέφυρα του Λονδίνου, έχασε τον πατέρα του και όπως δείχνουν οι αναρτήσεις του στα social media είχε στενοχωρηθεί πολύ από όλα αυτά.
Το τελευταίο διάστημα ζούσε σ’ ένα σπίτι στο Στέινς, κοντά στο αεροδρόμιο του Χίθροου, όπου μετά την φυλάκιση του πραγματοποίησε έφοδο η αντιτρομοκρατική.
Γείτονες κάνουν λόγο για ένα συμπαθητικό νεαρό που του άρεσαν τα πάρτι και δηλώνουν έκπληκτοι με τη σύλληψή του.
«Καθόμασταν μαζί με τη γυναίκα μου κι εκείνον στον κήπο και τρώγαμε παγωτά. Έδειχνε καλό παιδί. Μερικές φορές τον επισκέπτονταν συγγενείς του από το Εδιμβούργο. Είχε τα φώτα του ανοικτά όλη νύχτα, κάθε νύχτα και συχνά καθόταν με τρεις -τέσσερις φίλους του. Μερικές φορές έβγαιναν τα χαράματα στον κήπο με χαλάκια προσευχής. Το άλλο παράξενο είναι ότι δεν έχει έπιπλα στο σπίτι του. Κοιμάται σ’ ένα στρώμα και κάθεται στο πάτωμα. Μας τρομάζει η ιδέα ότι τον καλοδεχτήκαμε στη γειτονιά μας», είπε ο 59χρονος Πατ Χοτζ.
http://www.newsit.gr/