Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024 19:10
Τοπικά

Κύμα στήριξης στον Αχιλλέα Μπέο – Θα παλέψω μέχρι την τελική δικαίωση, δηλώνει ο ο Δήμαρχος Βόλου






Δέκτης θερμών μηνυμάτων στήριξης και συμπαράστασης από χιλιάδες Βολιωτών, αλλά και ανθρώπων από ολόκληρη τη χώρα, γίνεται ο Δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, προς τους οποίους εκφράζει τις ευχαριστίες και τη συγκίνησή του σε δήλωση που έκανε σήμερα. «Με γεμίζουν δύναμη και κουράγιο να συνεχίσω τον δύσκολο, άνισο και εξαιρετικά αντίξοο αγώνα μέχρι την πλήρη δικαίωσή μου. Και παράλληλα θέλω να επαναλάβω ότι δεν πρόκειται, σε καμία περίπτωση, να εκμεταλλευτών τη στήριξη αυτή> τονίζει χαρακτηριστικά.

Ολόκληρη η δήλωση έχει ως εξής:

«Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω από την καρδιά μου τις χιλιάδες, πραγματικά, των συμπολιτών μου, Βολιώτισσες και Βολιώτες, αλλά και τους τόσους άλλους Έλληνες απ’ όλη την Ελλάδα, που παρακολουθούν τις εξελίξεις και με κάθε τρόπο, με τηλεφωνήματα, μηνύματα, επιστολές και μέσω των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης, εκφράζουν την αγάπη και την συμπαράστασή τους στο πρόσωπό μου και με γεμίζουν δύναμη και κουράγιο να συνεχίσω τον δύσκολο, άνισο και εξαιρετικά αντίξοο αγώνα μέχρι την πλήρη δικαίωσή μου. Και παράλληλα θέλω να επαναλάβω ότι δεν πρόκειται, σε καμία περίπτωση, να εκμεταλλευτών τη στήριξη αυτή.

Οι πολίτες γνωρίζουν πια καλά ότι διώκομαι για ένα προσωπικό μου θέμα, χωρίς στοιχεία και αποδείξεις, με ένα διάτρητο και σαθρό βούλευμα, για το οποίο ο συντάκτης – Εισαγγελέας και ο εισηγητής – Εφέτης ελέγχονται ποινικά και πειθαρχικά, και ότι ουδέποτε ιδιοποιήθηκα ή επιδίωξα να αποκτήσω δημόσιο χρήμα, δηλαδή τον κόπο και τον ιδρώτα του Έλληνα πολίτη. Ουδέποτε.

Ετσι το μήνυμα που εισπράττω, χωρίς αμφισβητήσεις και παρερμηνείες, είναι ότι οφείλω να συνεχίσω και να ολοκληρώσω τον αγώνα που ξεκίνησα μαζί με τους συνεργάτες μου στο Δήμο για να αλλάξουμε σελίδα στην πόλη, να δημιουργήσουνε το νέο σύγχρονο, ελκυστικό και λειτουργικό Βόλο, την πόλη των ονείρων μας, την πόλη που αγαπάμε. Και σε αυτό το μήνυμα – εντολή είμαι υποχρεωμένος να ανταποκριθώ με όλες μου τις δυνάμεις.

Η ανέντιμη, αντιδημοκρατική και λυσσαλέα επίθεση που δέχομαι από πολύ συγκεκριμένα κομμάτια ενός σάπιου πολιτικού συστήματος εξουσίας και σε τοπικό και σε κεντρικό επίπεδο, που πλέον συνιστούν μια προσπάθεια προσωπικής μου εξόντωσης, δεν με κάμπτουν, αλλά αντίθετα χαλυβδώνουν, τόσο εμένα, όσο και τους συνεργάτες μου, για να συνεχίσουμε αταλάντευτοι το έργο μας. Ενωμένοι και αποφασιστικοί, όπως ακριβώς ξεκινήσαμε.

Τα οργανωμένα, βρόμικα συμφέροντα, που κλονίστηκαν από την ετυμηγορία των εκλογών και τη συντριπτική εμπιστοσύνη των πολιτών του Βόλου στο πρόσωπό μου, αντιδρούν σπασμωδικά και μετέρχονται κάθε μέσου, κυρίως αθέμιτου, προκειμένου να μη χάσουν τα «κεκτημένα» τους σε βάρος της κοινωνίας

Όμως αυτό που για εκείνους συνιστά απειλή και προκαλεί φόβο και πανικό, δηλαδή η παρουσία μου στη δημαρχία, είναι την ίδια στιγμή ελπίδα και προοπτική για τη συντριπτική πλειονότητα των πολιτών του Βόλου ότι μετά από πολλά χρόνια μια δημοτική αρχή θα δουλέψει για τα δικά τους συμφέροντα, τις δικές τους ανάγκες, τα δικά τους όνειρα και όχι για τους ανομολόγητους και δόλιους σκοπούς μιας δήθεν ελίτ, ενός συστήματος εξουσίας που λυμαίνονταν και κατέστρεψε την πόλη.

Και αυτό δεν το υποστηρίζω εγώ. Το αισθάνονται και το δηλώνουν οι ίδιοι οι πολίτες με τις δημόσιες εκφράσεις αγάπης και συμπαράστασης, μετά από το δείγμα γραφής που ήδη καταθέσαμε επί ένα 15μηνο. Γι αυτό και τους ευχαριστώ και πάλι μέσα από την καρδιά μου.

Τους διαβεβαιώνω δε ότι ο Αχιλλέας Μπέος ήταν είναι και θα παραμείνει ένας από αυτούς. Αγωνιστής και μαχητής της ίδιας της ζωής, που ούτε βρήκε ούτε ζήτησε έτοιμα στρωμένα «τραπέζια», ούτε διαπραγματεύτηκε, ούτε συμβιβάστηκε. Στον αήθη και βρόμικο πόλεμο που μου γίνεται θα σταθώ όρθιος και θα πολεμήσω με όπλο το δίκαιο και την αλήθεια.

Και παρά τις προσδοκίες των άθλιων, κάθε είδους, κάθε μορφής και κάθε προέλευσης, ότι το εμπόδιο Μπέου θα παραμεριστεί η απάντηση θα είναι συντριπτική και απόλυτη. Οι νταβατζήδες, οι εκμεταλλευτές του πολίτη και οι απατεώνες τελείωσαν για το Δήμο Βόλου! Ας το πάρουν απόφαση: όλοι μαζί θα οδηγήσουμε το Βόλο μας μπροστά, στην ανάπτυξη και τη δημιουργία, όπως τον αγαπήσαμε, όπως τον ονειρευτήκαμε, όπως αξίζει σε μας και τα παιδιά μας».