Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024 18:49
Άλλες Ειδήσεις

Κροκόδειλοι σε ρόλο… φρουρού σε φυλακές της Ινδονησίας






Την κατασκευή ενός νησιού – φυλακή που θα φρουρείται από κροκόδειλους και θα στεγάζει θανατοποινίτες που έχουν καταδικαστεί σε θάνατο, πρότεινε ο επικεφαλής του Οργανισμού κατά των ναρκωτικών της Ινδονησίας.

Ο Μπούντι Βασέσο δήλωσε πως οι κροκόδειλοι συχνά είναι καλύτεροι φύλακες απ’ ό, τι οι άνθρωποι- επειδή δεν μπορούν να δωροδοκηθούν! Μάλιστα πρόσθεσε πως θα επισκεφθεί διάφορα μέρη του ινδονησιακού αρχιπελάγους προκειμένου να βρει τα πιο άγρια ερπετά.

Η Ινδονησία έχει από τις πιο δύσκολες νομοθεσίες περί ναρκωτικών στον κόσμο ενώ τελείωσε το τετραετές μορατόριουμ των εκτελέσεων το 2013.

«Θα τοποθετήσουμε όσο περισσότερους κροκόδειλους μπορούμε εκεί» είπε ο Βασέσο σύμφωνα με την τοπική ειδησεογραφική ιστοσελίδα Tempo.

«Δεν μπορείτε να δωροδοκήσετε τους κροκόδειλους. Δεν μπορείτε να τους πείσετε να αφήσουν τους τρόφιμους να δραπετεύσουν».

Το σχέδιο είναι ακόμη σε πρωταρχικό στάδιο, και ούτε η τοποθεσία αλλά ούτε και η πιθανή ημερομηνία των εγκαινίων, όπως αναφέρει το Γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων.