Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024 10:56
Παρασκήνια

Κι όμως. Ο Αχιλλέας Μπέος πρόλαβε τον Κουτσοκούμνη καμιά δεκαπενταριά χρόνια






Ραγδαίες είναι τις τελευταίες ώρες οι εξελίξεις στο Ελληνικό ποδόσφαιρο, έπειτα από τις συναντήσεις του απεσταλμένου της FIFA Κωστάκη Κουτσοκούμνη με τους παράγοντες της ΕΠΟ και τον Υφυπουργό Σταύρο Κοντονή.

Από τις συναντήσεις προέκυψαν κάποιες σημαντικές ειδήσεις, ωστόσο η σπουδαιότερη εκ αυτών ήταν η δήλωση του Κουτσοκούμνη ότι «οι νόμοι είναι πάνω από το καταστατικό της ΕΠΟ». Με λίγα λόγια η καραμέλα του αυτοδιοίκητου της ΕΠΟ, έλιωσε.

Ωστόσο, η δήλωση αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ακούστηκε από επίσημα χείλη καθώς αν ανατρέξει κανείς καμιά δεκαπενταριά χρόνια πίσω θα διαπιστώσει ότι το ίδιο ακριβώς είχε δηλώσει μέσω επίσημης ανακοίνωσης, ο Αχιλλέας Μπέος.

Τι ακριβώς είναι είχε πει τότε ο ιδιοκτήτης του Πανιωνίου; Ό,τι καμία ντιρεκτίβα δεν είναι πάνω από το Νόμο. Ακριβώς το ίδιο που δήλωσε σήμερα ο Κωστάκης Κουτσοκούμνης, το είχε πει την περίοδο 2000-01 ο Αχιλλέας Μπέος.

Αφορμή για τη δήλωση αυτή του Αχιλλέα Μπέου ήταν η κόντρα του, με το τότε κατεστημένο της ΕΠΟ και της ΕΠΑΕ.

Τότε βέβαια οι πολιτικοί προϊστάμενοι έκαναν πίσω φοβούμενοι να τα βάλουν με το κατεστημένο και με τους ισχυρούς του Ελληνικού ποδοσφαίρου, εν αντιθέσει με τον Σταύρο Κοντονή ο οποίος όχι μόνο δεν το έβαλε στα πόδια, αλλά έφτασε μέχρι το τέλος και τελικά όπως αποδείχθηκε δικαιώθηκε.

Σε κάθε περίπτωση, η σημερινή δήλωση τον Κουτσοκούμνη δικαιώνει τον Αχιλλέα Μπέο δεκαπέντε χρόνια μετά και φυσικά αποδεικνύει για μία ακόμη φορά ότι ο Αχιλλέας Μπέος είναι βαθύς γνώστης του ποδοσφαίρου. Ισως γι αυτό κάποιοι αποφάσισαν με το έτσι θέλω να τον απομακρύνουν από αυτό.