Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 10:45
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καταπέλτης η Εισαγγελέας: Σύγχρονη Μήδεια η μητέρα του Πολύζου






Καταπέλτης ήταν η εισαγγελέας κατά της μητέρας και του πατριού του Κωστή Πολύζου, χαρακτηρίζοντας την μητέρα του 23χρονου ως «μια ΜΉΔΕΙΑ της σύγχρονης εποχής». Παράλληλα, η εισαγγελέας εκτιμά πως ο θάνατος του Κωστή Πολύζου προήλθε από δηλητηρίαση.

«Με την απόφασή σας θα ήθελα να μην αφήσετε να ξεχαστεί η ψυχή του Κωστή…να αναβιώσει και να δικαιωθεί…είχε άδικο, τρομακτικό και απαίσιο θάνατο, στον οποίο συνέβαλε η ίδια η μητέρα του…κατηγορήθηκε…ναι, πράγματι είναι μια ΜΉΔΕΙΑ της σύγχρονης εποχής. Χειρότερη από Μήδεια, γιατί η Δ.Κ. ωθήθηκε από πραγματικά ταπεινά αίτια», τόνισε η εισαγγελέας, με την ολοκλήρωση της εισήγησης της οποίας το κοινό που παρακολουθεί τη δίκη ξέσπασε σε χειροκροτήματα, φωνάζοντας «μπράβο»!

Αναλυτικά η εισήγηση και η πρόταση της εισαγγελέως στη δίκη σύμφωνα με το kozanimedia.gr: 

Λείπουν τα αποδεικτικά στοιχεία που οδηγούν ευθέως στην εξαγωγή κάποιου συμπεράσματος για την αιτία θανάτου

-H oποιαδήποτε αμφιβολία μετρά υπέρ του κατηγορουμένου. Αυτό μπορεί να καταρριφθεί με βάση και ενδείξεις που αναφέρονται ως αποδεικτικά στοιχεία, με γενικές αλήθειες, που εάν επαληθευτούν οδηγουν στην εξαγωγή συμπεράσματος.

-Ακριβώς επειδή στην υπόθεση αυτή ευθεία απόδειξη δε μπορεί να υπάρξει, είναι αναγκαία η προσφυγή στην επαγωγική απόδειξη.Πρέπει να δούμε ποιά είναι τα στοιχεία για τα οποία υπάρχει απόδειξη.

-Το ότι το πτώμα βρέθηκε στο κτήμα του Χ. Ντιού, το οποίο επισκεπτόταν.Επικαλείται την αυτοψία της αστυνομίας και την κατάθεση του κυνηγού.

– Σαφής ένδειξη πως στόχος όσων το έβαλαν εκεί ήταν να κρύψουν το πτωμα και όχι για να ενοχοποιήσουν κάποιους. Το σημείο ταφής ήταν επιμελώς μελετημένο. Η πρόσβαση ήταν δυνατή σε σαρκοβόρα ζώα, που θα μπορούσαν να εξαφανίσουν το κρισιμο στοιχείο να βρεθούν τα σπλάχνα του θανόντος

– Οι κατηγορούμενοι καθυστέρησαν να δηλώσουν την εξαφάνιση του Πολύζου.

– Δεν υπέδειξαν το αγροτεμάχιο της οικογένειας στο οποίο βρέθηκε το πτώμα

– Ήταν γνωστό σε αυτούς πως ο Κωστής δεν είχε σχέση με το Άγιο Όρος. Αλλά υπέδειξαν πως θα μπορούσε να είχε πάει στο Άγιο Όρος.

– Ο Κωστής βρέθηκε με ένδυση εσωτερικού σπιτιού, χωρίς παπούτσια. Την ημέρα εκείνη έβρεχε καταρρακτωδώς και όλοι οι γείτονες ήταν μέσα στα σπίτια τους. Η αιτία που δεν άκουσαν είτε είναι ο ήχος της βροχής είτε να μην υπάρχει τρόπος θανάτου με θόρυβο. θεωρώ πως έχει γίνει με δηλητηρίαση!

– Συνέχισαν τη ζωή τους, δεν έχασαν τις καλοκαιρινές διακοπές τους. Τους ενδιέφερε η άμυνά τους και όχι να βρουν τι έγινε.

– Σε ηλικία 23 ετών ο Κωστής ήταν υπερχρεωμένος και όχι από επιλογή του. Δε μπορούσε να μη διαμαρτυρηθεί εκτός αν ήταν ηλίθιος. Ο Κωστής δεν ήταν.Ήταν πολύ έξυπνο παιδί και γνώριζε τι σήμαινε αυτό.

– Σοβαρότατη ένδειξη είναι η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου. Αποδείχθηκε πως η Δ.Κ. πήρε τηλ τον Σπύρο και όχι το σύζυγό της. Μετά τον αδερφό της. Ο μάρτυρας Τσ. κατέθεσε πως δεν της έδωσε το κιν. τηλ της σπιτονοικοκυράς και επικοινώνησε μαζί της 8 το πρωί. Ήταν εντελώς προσχηματική, ώστε να δημιουργήσει άλλοθι, ώστε να καταδείξει ότι εκείνη τη βραδιά ο Χ. Ντ. ήταν στη Μαγούλα. ΄Δεν αποδείχθηκε πως το κινητό είχε πρόβλημα, σύμφωνα και με τη λογική, για μια μόνο ημέρα. Ο Χ. Ντ. απομακρύνθηκε από τον Ασπρόπυργο όπως καταθέτει η κυρία Σκλαβουνάκη. Η κατάθεσή της, σε συνδυασμό με τα ψεύδη της Δ.Κ. προς τα νοσοκομεία, που δεν έχουν καταγραφεί, αλλά και σε συνδυασμό με το ότι η μάνα δεν ενημέρωσε το σύντροφό της αμέσως. Ο Χ.ΝΤ. έφυγε από εκεί, πήγε στη Σιάτιστα..σκότωσαν τον Κωστή και τον έθαψαν στο κτήμα. Ο ιατροδικαστής αποδίδει το θάνατο 10 μήνες νωρίτερα, δηλαδή στο χρόνο που αποδίδεται η δολοφονία.

– Πέρα από κάθε λογική αμφισβήτηση, ο Χ.ΝΤ δε βρισκόταν στην Αττική, αλλά στη Σιάτιστα, όπου με τη σύζυγό του σκότωσαν τον Κωστή.

– Ο Κωστής στερήθηκε τα πάντα από μικρός…από κάθε έννοια περιουσίας…και στο τέλος από το αγαθό της ανθρώπινης ζωής.

– Το σώμα του διαμελίστηκε…από τα σαρκοφάγα ζώα…το μισό…δε νομίζω πως είναι μια προοπτική ή κάτι που μπορεί να σκεφτεί ακόμη και εχθρός κάποιου.

– Με την απόφασή σας θα ήθελα να μην αφήσετε να ξεχαστεί η ψυχή του Κωστή…να αναβιώσει και να δικαιωθεί…είχε άδικο, τρομακτικό και απαίσιο θάνατο, στον οποίο συνέβαλε η ίδια η μητέρα του…κατηγορήθηκε…ναι, πράγματι είναι μια ΜΉΔΕΙΑ της σύγχρονης εποχής. Χειρότερη από Μήδεια, γιατί η Δ.Κ. ωθήθηκε από πραγματικά ταπεινά αίτια, γιατί ήθελε να απαλλαχθεί από την οικονομική υποχρέωση των οφειλών. Αυτό θα πρέπει να καταδικαστεί για να αναβιώσει η θύμηση, η ψυχή του Κωστή…

– Σαφέστατα προκύπτει η ενοχή των κατηγορουμένων, γιατί σε ήρεμη ψυχική κατάσταση δολοφόνησαν τον Κωστή Πολύζο. Μπορεί ο τρόπος θανάτου για κάποιο από τους δυο να μην εξισώνεται, αλλά εξίσου η κατηγορία βαρύνει και τους δυο.

– Προτείνω την ενοχή τους για την πράξη της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, πέρα από κάθε αμφισβήτηση

 

 

Πηγή: thetoc.gr