Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024 05:44
Τοπικά

Κασσαβέτεια: Βαρυποινίτης δραπέτευσε, μετάνιωσε, επέστρεψε και τώρα…δικάζεται






Σε δίκη στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου παραπέμπεται, σύμφωνα με πληροφορίες, βαρυποινίτης των αγροτικών φυλακών Κασσαβέτειας στο Αϊδίνι Αλμυρού.

Ο κρατούμενος, ο οποίος είναι Έλληνας και εκτίει κάθειρξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, έφυγε από τις αγροτικές φυλακές χωρίς να λάβει άδεια και κατηγορείται για απόδραση στις 18 Φεβρουαρίου 2018.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το περιστατικό είχε συμβεί τις πρώτες πρωινές ώρες, οπότε ο βαρυποινίτης, προφανώς ευρισκόμενος σε κάποιο απομακρυσμένο σημείο των φυλακών, σε χώρο όπου εκτελούνται αγροτικές εργασίες, μακριά από τους φρουρούς, βρήκε την ευκαιρία και έβαλε σε εφαρμογή το σχέδιό του.

Άγνωστο με ποιο τρόπο ακριβώς, βρέθηκε στην άλλη πλευρά του φράχτη, έξω από τις φυλακές, δίχως να γίνει αντιληπτός από κανέναν, και όταν τελικά ήχησε συναγερμός στις φυλακές, ο βαρυποινίτης είχε εξαφανιστεί.

Το περιστατικό απασχόλησε τόσο τη Διεύθυνση των Φυλακών όσο και το Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού. Ο κρατούμενος εξέτισε ποινή κάθειρξης για κακουργηματική παράβαση, και μάλιστα για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως.

Εξάλλου, λόγω του σοβαρού αδικήματος που είχε διαπράξει, δεν είχε γίνει δεκτή από την Εισαγγελία Βόλου η αίτησή του για υφ’ όρον απόλυση.

Ο κρατούμενος έμεινε μακριά από τις φυλακές επί οχτώ μέρες, χωρίς κανείς να γνωρίζει πού βρίσκεται, και τελικά σύμφωνα με πληροφορίες επέστρεψε μόνος του στην Κασσαβέτεια, όχι επειδή είχαν εντοπιστεί τα ίχνη του και είχε συλληφθεί, αλλά επειδή εκείνος το επέλεξε!

Η «περίεργη» υπόθεση δημιουργεί παράλληλα εύλογο προβληματισμό για τις συνθήκες ασφαλείας των φυλακών, οι οποίες σημειωτέον βρίσκονται σε κατοικημένη περιοχή, στο Αϊδίνι Αλμυρού.