Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024 02:57
Τοπικά

Καραμπατζάκη: Οι θιασώτες της υπανάπτυξης «παίζουν» με τη Δικαιοσύνη – Πως προσπαθούν να υπονομεύσουν το έργο






Έσπευσαν μέσω της αγαπημένης τους, θνησιγενούς πάντως, φυλλάδας, να προαναγγείλουν ότι θα ματαιώσουν το έργο της Καραμπατζάκη, προσφεύγοντας με αίτησή τους στο Συμβούλιο της Επικρατείας, 500 και πλέον (τόσοι λένε ότι είναι…) κάτοικοι του Βόλου και της Ν. Ιωνίας, που εμφανίζονται σφόδρα ανησυχούντες για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις και  που ανέλαβαν εργολαβικά το έργο της…διάσωσης.

Βέβαια λόγω έλλειψης ικανοτήτων, αλλά κυρίως λόγω έλλειψης σοβαρών επιχειρημάτων, οι 500 και πλέον, που στην πραγματικότητα δεν ξεπερνούν τη μια χούφτα ανθρώπων, που περιφέρονται με τις ίδια κραυγές και τις ίδιες οιμωγές (κάτι σαν επαγγελματίες μοιρολογίστρες) ανά την πόλη, αποδεικνύονται εν τοις πράγμασιν μικροπολιτικοί της συμφοράς, που επιχειρούν για μια ακόμη φορά να υπονομεύσουν το έργο της Δημοτικής Αρχής.

Προσέξτε. Η περίφημη προσφυγή, που όπως προαναγγέλθηκε ΘΑ δημοσιοποιηθεί, υποβλήθηκε μόλις από 25 άτομα, μεταξύ των οποίων η Περιβαλλοντική του Βολιώτη και του Λημνιού, το Μουσείο του – έκπληξη, ε; – Μπαξεβανόπουλου, ο μικρός Ιάσων και άλλες φίρμες της αριστεράς και της οικολογίας. Ελάχιστοι οι κάτοικοι της περιοχής ανάμεσά τους. Και άντε, μέχρι εδώ, όλα καλά. Από δω και πέρα, όμως, τα πράγματα μπερδεύονται. Καθώς, όπως παρατηρούν έγκυροι νομικοί, η προσφυγή κατά της απόφασης δεν μπορεί να κριθεί ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας, που είναι αναρμόδιο. Θα έπρεπε να κατατεθεί και να κριθεί από το Διοικητικό Εφετείο της Λάρισας, που είναι το αρμόδιο Δικαστήριο! Οπότε έχουμε τις εξής εκδοχές:

Ή τους κορόιδεψαν οι δικηγόροι τους για να πάρουν τη διόλου ευκαταφρόνητη αμοιβή παράστασης σε ένα ανώτατο δικαστήριο, πράγμα που ειλικρινώς δεν πιστεύουμε επ ουδενί  ή πήραν συνειδητά την απόφαση, απλώς μόνο για να μπλοκάρουν όσο πιο πολύ χρόνο μπορούν το έργο. Γιατί η απόφαση του ΣτΕ, που είναι βέβαιο ότι θα είναι απορριπτική, καθώς θα κρίνει εαυτόν αναρμόδιο, θα έρθει τουλάχιστον σε ένα χρόνο, ενώ στο Διοικητικό Εφετείο θα εκδιδόταν μέσα σε ελάχιστους μήνες.

Εν ολίγοις δεν τους ενδιαφέρει η νομιμότητα και η Δικαιοσύνη, αλλά η υπονόμευση και η υποβάθμιση, έστω και αν πλήττονται σημαντικά λειτουργικά συμφέροντα της πόλης και των πολιτών. Οι πολίτες, μπροστά στα δικά τους ιδιοτελή και ευτελή συμφέροντα, τους είναι αδιάφοροι. Αυτοί είναι.