Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 08:49
Τοπικά

Και οι γιατροί της Μαγνησίας στην απεργία της Πέμπτης






Ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας ακολουθώντας την απόφαση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου συμμετέχει στην πανελλαδική απεργία της 12ης Νοεμβρίου 2015, διεκδικώντας:

1. Δωρεάν και Δημόσια υγεία για όλους τους πολίτες και αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών
του Αχιλλοπούλειου Νοσοκομείου, των Αγροτικών Ιατρείων και των Κέντρων Υγείας με την κάλυψη όλων των κενών θέσεων του νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού και χορήγηση ουσιαστικών κινήτρων και όχι πρόχειρων και αυταρχικών λύσεων για την κάλυψη άγονων και δυσπρόσιτων περιοχών

2. Την κατάργηση της καταβολής από τους πολίτες του ποσού των 5 ευρώ στα τμήματα επειγόντων περιστατικών των νοσοκομείων και την κατάργηση της επί πλέον καταβολής 1 ευρώ ανά συνταγή για όλους τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ

3. Την αποπληρωμή όλων των εφημεριών των ιατρών στα Κέντρα Υγείας του Νομού μας και στο Νοσοκομείο, χωρίς αυθαίρετες περικοπές.

4.Την αύξηση της χρηματοδότησης του ΕΟΠΥΥ και την εξόφληση των οφειλών των προ του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. ασφαλιστικών ταμείων προς τους ιατρούς.

5.Την αποπληρωμή των ληξιπροθέσμων οφειλών του ΕΟΠΥΥ καθώς και της παρακράτησης του 10% των οφειλομένων προς τους συμβεβλημένους ιατρούς, των εργαστηριών και των ιδιωτικών κλινικών από το 2012 μέχρι και σήμερα.

6.Την κατάργηση του ληστρικού claw back ( αρπάζω πίσω) και του rebate που έχουν σαν αποτέλεσμα το κλείσιμο μεγάλου αριθμού των ιδιωτικών ιατρείων και εργαστηριών και την μετανάστευση σημαντικού αριθμού ιατρών στο εξωτερικό.

7. Την αυτονομία του ασφαλιστικού ταμείου μας ΕΤΑΑ –ΤΣΑΥ, που παρά το ληστρικό PSI του 2012
παραμένει ακόμη οικονομικά βιώσιμο.

8. Την υπογραφή συμβάσεων του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. με όσους ιατρούς το επιθυμούν με αξιοπρεπείς αμοιβές και ειδικά με τους νέους ιατρούς που παραμένουν αποκλεισμένοι από τον Οργανισμό.

9. Την απόσυρση της πρότασης για μείωση των από το 1992 ήδη χαμηλών τιμών των ιατρικών πράξεων που με βεβαιότητα οδηγούν στην διακοπή της λειτουργίας των μικρών και μεσαίων ιατρικών εργαστηριών.

11.Την δημιουργία επιτέλους σοβαρού, ενιαίου, λειτουργικού και αποτελεσματικού συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που θα περιλαμβάνει τις Δημόσιες δομές (Κέντρα Υγείας, Αγροτικά Ιατρεία και Π.Ε.Δ.Υ., στελεχωμένα με ιατρούς πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης) και τους ελεύθερους επαγγελματίες ιατρούς με συμβάσεις συλλογικές, μέσω του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας.

10.Την κατάργηση της υπερφορολόγησης των ελευθέρων επαγγελματιών ιατρών που έχει σαν αποτέλεσμα την οικονομική εξουθένωση και καταστροφή ενός από τους κύριους πυλώνες του Πρωτοβάθμιου Συστήματος Υγείας στην χώρα μας.

11.Την αύξηση των δαπανών για την Υγεία στη χώρα μας από το 4,2% του Α.Ε.Π. που είναι σήμερα, στο 7% (με όριο ασφαλείας καθορισμένο από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για κάθε χώρα το 6% του Α.Ε.Π.)

12.Την ψήφιση από την Βουλή της νέας σύγχρονης Ιατρικής Νομοθεσίας, όπως έχει προταθεί από τα συλλογικά μας όργανα και παραμένει ακόμη στο αρχείο του Υπουργείου Υγείας.

13. Κανένα φάρμακο, χωρίς ιατρική συνταγή

Θεωρούμε ότι για να υπάρξει σοβαρή υποστήριξη της σωστής παροχής υγείας, κεντρική πολιτική επιλογή θα πρέπει να είναι η ελάφρυνση του χρέους (κούρεμα, αναδιάρθρωση κ.λ.π.) και η δημιουργία ανάπτυξης στην χώρα μας, διαφορετικά και ο χώρος της Υγείας θα βυθίζεται σε περιδίνηση καταστροφής χωρίς τέλος, με αποτέλεσμα η υγεία των πολιτών να επιδεινώνεται διαρκώς με τα τραγικά χαρακτηριστικά μιας ανθρωπιστικής κρίσης.