Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 00:36
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Και γνωστός κοσμηματοπώλης στο κύκλωμα Αγγλούπα-Ρομά






Ένα ηχηρό όνομα της κοσμικής Αθήνας ,  φίλος  του προφυλακισμένου για τη συμμετοχή ως κλεπταποδόχου  στη μαφία των Ρομά Αλέξανδρου Αγγλούπα έπεσε  το μεσημέρι του Σαββάτου  στα χέρια της Ελληνικής Αστυνομίας.

Πρόκειται για γνωστό κοσμηματοπώλη των βορείων προαστίων  στον οποίο σύμφωνα με την Αστυνομία κατέληγε ένα μέρος από τα ρολόγια και τα κοσμήματα που έπεφταν στα χέρια του Αγγλούπα από τη συμμορία των Ρομά.

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής  έκαναν έφοδο στο κοσμηματοπωλείο του στα βόρεια προάστια  και στο σπίτι του όπου βρήκαν και κατέσχεσαν 21 ρολόγια, κοσμήματα, ακόμα και πολύτιμους λίθους και διαμάντια.

Ο  γνωστός κοσμηματοπώλης οδηγήθηκε στα κρατητήρια της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής όπου θα παραμείνει μέχρι και το πρωί της Κυριακής  για να πάρει το δρόμο για τον Εισαγγελέα.

Παράλληλα, οι αστυνομικοί θα ελέγξουν την προέλευση των ρολογιών και των κοσμημάτων που κατασχέθηκαν ενώ πληροφορίες λένε ότι έχει ήδη δοθεί εντολή να γίνουν φύλλο και φτερό και τα φορολογικά του επιχειρηματία.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να τονισθεί ότι οι έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Αμαρουσίου και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής  επικεντρώνονται πλέον σε τουλάχιστον είκοσι επώνυμους κοσμηματοπώλες της Αθήνας στους οποίους φέρεται  να κατέληγαν τα κλοπιμαία από τη μαφία των Ρομά.

Οι τέσσερις κλεπταποδόχοι, ανάμεσα σε αυτούς και ο Αλέξανδρος Αγγλούπας ο οποίος  ήδη προφυλακίστηκε στο σωφρονιστικό κατάστημα Χίου, έχουν συλληφθεί  και πλέον συλλαμβάνονται και ασκούνται διώξεις στους κοσμηματοπώλες που προμηθεύονταν από τους κλεπταποδόχους τα πανάκριβα ρολόγια και κοσμήματα.

Στην πολυσέλιδη δικογραφία, αναφέρονται τα ονόματα δέκα γνωστών κοσμηματοπωλών του Κολωνακίου και του Συντάγματος (το όνομα του προσώπου που συνελήφθη το μεσημέρι του Σαββάτου δεν υπάρχει ) και πριν τρεις ημέρες είχαν ασκηθεί σε καποιους από αυτούς διώξεις για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.

Η συμμορία των Ρομά φερεται να ευθύνεται για σχεδόν τις μισές μεγάλες διαρρήξεις σε όλη την Αττική και ο τζίρος της εγκληματικής οργάνωσης ανέρχεται σε 30.000.0000 με 40.000.000 ευρώ!

Μέχρι στιγμής έχουν ασκηθεί διώξεις σε περισσότερα από 80 άτομα, έχουν συλληφθεί σχεδόν όλα τα μεγάλα κεφάλια και έχουν κατασχεθεί εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, πλάκες χρυσού, επώνυμα κοσμήματα, ρολόγια και πολυτελή αυτοκίνητα ενώ όπως λένε οι αστυνομικοί στο κάδρο του δεύτερου κύκλου ερευνών μπαίνουν κοσμηματοπώλες σε όλη τη χώρα.

 

 

Πηγή: protothema.gr