Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024 19:49
ΤοπικάΧωρίς κατηγορία

Κίνηση Πολιτών για την Στήριξη του Δημάρχου Βόλου, Αχιλλέα Μπέου, με σελίδα στο facebook






Κίνηση Πολιτών για την στήριξη του Αχιλλέα Μπέου, είναι η σελίδα που αναρτήθηκε στο facebook από πολίτες του Βόλου και με την οποία ζητείται από τους χρήστες του μέσου να προσυπογράψουν ανοιχτή επιστολή προς τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, με την οποία ζητείται να σταματήσουν οι προσωπικές και «φωτογραφικές» διώξεις κατά του νόμιμα εκλεγμένου Δημάρχου της πόλης, να του αναγνωριστεί το αναφαίρετο δικαίωμά του να κριθεί από το φυσικό του Δικαστή, και μόνο, και να γίνει σεβαστή η ελέυθερα εκφρασμένη βούληση των πολιτών και να «να μην ακυρωθεί αυτή από τις αυθαιρεσίες και ηθικά απαράδεκτες ενέργειες κάποιων που «ξεβολεύτηκαν» και ζημιώθηκαν από αυτή την κατάσταση»

Οσο θέλουν να δηλώσουν τη στήριξή τους μπορούν να το κάνουν με ένα απλό like στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.facebook.com/groups/410817975794009/ ή πληκτρολογήστε στην αναζήτηση ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΑΧΙΛΛΕΑ ΜΠΕΟΥ

 

Το πλήρες κείμενο της επιστολής προς τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, έχει ως εξής:

Επιστολή προς τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα

Κοινοποίηση: Υπουργός Δικαιοσύνης
Υπουργός Εσωτερικών
Υπουργός Εθνικής Άμυνας

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,

Εμείς οι πολίτες του Βόλου που υπογράφουμε αυτή την επιστολή, απευθυνόμαστε σε σας με αφορμή την αργία στην οποία τέθηκε προσωρινά ο Δήμαρχος της πόλης μας, κ. Αχιλλέας Μπέος και που έχει επιφέρει μια τεράστιά αναστάτωση στην τοπική μας κοινωνία.
Η πικρή αίσθηση που υπάρχει στους περισσότερους εμάς , είναι ότι στο πρόσωπο του Δημάρχου μας, τον οποίο εμείς δημοκρατικά και με μεγάλη πλειοψηφία εκλέξαμε, τιμωρείται η πόλη μας και καταδικάζεται στην επιστροφή στο τέλμα και στην απραξία, όπου τόσα χρόνια βρίσκονταν.
Παράλληλα όλοι εμείς οι πολίτες του Βόλου σας εκφράζουμε τη αγωνία και την ανησυχία μας, αφού βλέπουμε ξεκάθαρα ότι ένας ολόκληρος μηχανισμός, που ανήκει στο κόμμα και την κυβέρνησή σας, επιχειρεί να συντρίψει το Δήμαρχό μας, με επιπλέον «φωτογραφικά» μέτρα που είναι ξεκάθαρα αντισυνταγματικά και αντιδημοκρατικά, για λόγους που μας είναι δύσκολα κατανοητοί.

Κύριε Πρωθυπουργέ,
Θεωρούμε άδικη και απάνθρωπη τη συγκεκριμένη συμπεριφορά έναντι του κ. Αχιλλέα Μπέου και επικαλούμενοι τις δημοκρατικές σας ευαισθησίες σας ζητούμε να παρέμβετε και να τη σταματήσετε. Ζητούμε να γίνει σεβαστή η ελεύθερη απόφαση μας να αναθέσουμε στον Αχιλλέα Μπέο τις τύχες της πόλης μας, μέσα από τον πιο νόμιμο δημοκρατικό τρόπο, τις εκλογές, και να μην ακυρωθεί αυτή από τις αυθαιρεσίες και ηθικά απαράδεκτες ενέργειες κάποιων που «ξεβολεύτηκαν» και ζημιώθηκαν από αυτή την κατάσταση.
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι και εσείς δεν επιθυμείτε να μας στρέψετε εναντίον σας, μόνο και μόνο για να ικανοποιηθούν τα εκδικητικά και ταπεινά ένστικτα ορισμένων και θα παρέμβετε να δώσετε την σωστή δημοκρατικά και ηθικά λύση και επιτέλους να επιτραπεί στο Δήμαρχο να κριθεί από τη Δικαιοσύνη, όπως κάθε άλλος Έλληνας πολίτης, χωρίς πιέσεις και παρεμβάσεις, με βάση του Σύνταγμα και τους Νόμους, με απόλυτο σεβασμό και προστασία στα ανθρώπινα και ατομικά δικαιώματα και μη καταργώντας το τεκμήριο της αθωότητας.