Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 22:50
Τοπικά

Κάλεσμα της Ένωσης Συντακτών για συμμετοχή στην 24ωρη απεργία






Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας, καλεί τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που προκήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ), από τις 06.00 της Πέμπτης 12 Νοεμβρίου 2015 έως τις 06.00 της Παρασκευής 13 Νοεμβρίου.

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν οι δημοσιογράφοι σε εφημερίδες, περιοδικά, δημόσια, δημοτικά και ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά Μέσα, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γραφεία Τύπου (και των ΟΤΑ), διαδικτυακά Μέσα και σε κάθε άλλο χώρο εργασίας.

Από την απεργία εξαιρούνται οι συνάδελφοι που θα καλύψουν το ρεπορτάζ των κινητοποιήσεων.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΣΥ:
Η συμμετοχή μας στην απεργία αποτελεί το έναυσμα κινητοποιήσεων διαρκείας του κλάδου για τη διεκδίκηση και προάσπιση των δικαιωμάτων μας, με ιδιαίτερη έμφαση στο μέλλον των ασφαλιστικών μας Ταμείων και την προάσπιση των πόρων τους.

· Το Ασφαλιστικό είναι μείζον θέμα για τον κλάδο αφού εντάσσεται στην γενικότερη κατεύθυνση διάλυσης της κοινωνικής ασφάλισης και της μετατροπής, ενός κοινωνικού δικαιώματος σε ατομική υπόθεση. Είμαστε αντίθετοι στην πολιτική υλοποίησης των κατευθύνσεων της ΕΕ κατ” απαίτηση της εργοδοσίας συνολικά, που αποσκοπεί στην ενοποίηση των Ταμείων και των παροχών με στόχο τη συρρίκνωση των συντάξεων, της πρόνοιας, της ιατροφαρμακευτικής και νοσοκομειακής περίθαλψης προς τα ελάχιστα όρια. Και επισημαίνουμε ότι στη χρηματοδότηση του κύριου Ταμείου μας, του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ το κράτος δεν είχε και δεν έχει συμμετοχή, ενώ αντίθετα έχει καταληστεύσει τα αποθεματικά του με το PSI.
· Στα προαπαιτούμενα περιλαμβάνονται μέτρα που αφορούν στον περιορισμό των συνδικαλιστικών ελευθεριών και τη συλλογική εκπροσώπηση.
· Αντιμετωπίζουμε ήδη ως εργαζόμενοι, άνεργοι ή συνταξιούχοι την πιο άγρια φοροεπιδρομή στο εισόδημά μας, που εκφράζεται με σειρά από μέτρα (ΕΝΦΙΑ, εισφορά αλληλεγγύης, αυξήσεις στο ΦΠΑ κλπ).

Η ΠΟΕΣΥ και όλες οι Ενώσεις Συντακτών μέλη της, διεκδικούν:
· Την υπογραφή Κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων που να συμβάλλουν στην αποκατάσταση των απωλειών του προηγούμενου διαστήματος και να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες διαβίωσης.
· Να μην υποστούμε μείωση των κοινωνικοασφαλιστικών μας δικαιωμάτων.
· Τη διατήρηση και υπεράσπιση των Ασφαλιστικών μας Ταμείων.
· Να μην περάσει κανένας νόμος που θα παρεμποδίζει το δικαίωμα στην απεργία.
· Να σταματήσει τώρα η φοροκαταιγίδα.
· Προστασία των ανέργων για όλο το διάστημα της ανεργίας

Το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης έχει αποφασίσει κατά τόπους ενημέρωση όλων των μελών. Έτσι, σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει καταρτιστεί οι ενημερωτικές επισκέψεις έχουν ως εξής:

– ΛΑΡΙΣΑ, Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015

– ΒΟΛΟΣ, Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015

– ΚΑΡΔΙΤΣΑ, Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

– ΤΡΙΚΑΛΑ, Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

– ΛΑΜΙΑ, Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015