Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024 15:17
Τοπικά

Κάθειρξη 18 ετών στο δράστη της δολοφονίας του Αρ. Κολοβού στον Αλμυρό






Ποινή κάθειρξης 18 ετών επέβαλε χθες το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο (Κακουργιοδικείο) Λάρισας στον 38χρονοΡωσσοπόντιο, από περιοχή του Αλμυρού, που κατηγορούταν για την δολοφονία του 64χρονου επιχειρηματία Αρ. Κολοβού, στις 28 Δεκεμβρίου του 2016, στον Αλμυρό, τον οποίο και κατακρεούργησε επιφέροντάς του 46 μαχαιριές!

Ο δράστης κρίθηκε ότι τέλεσε την αποτρόπαια πράξη του σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, ωστόσο του επιβλήθηκε η προαναφερόμενη ποινή κατά πλειοψηφία. Το Δικαστήριο αναγνώρισε στον κατηγορούμενο μόνο τον πρότερο έντιμο βίο και του επέβαλε ποινή 18 ετών για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και δύο ετών για την οπλοφορία, καταδικάζοντάς τον σε συνολική ποινή 19 ετών.
Μετά την ανακοίνωση της ποινής, ο 40χρονος οδηγήθηκε ξανά στις φυλακές όπου ήταν προφυλακισμένος.

Το άγριο έγκλημα είχε αποκαλυφθεί μετά από εκτροπή Ι.Χ. αυτοκινήτου, στον κόμβο Αερινού, το οποίο εγκατέλειψε ο οδηγός του και απομακρύνθηκε πεζός. Οδηγός φορτηγού είδε το όχημα και ενημέρωσε την Αστυνομία που άρχισε να ψάχνει τον ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου, ενώ ο 38χρονος τότε δράστης, πήγε με ωτοστόπ στο Βελεστίνο και από εκεί με ταξί στο σπίτι του, στον Πλάτανο Αλμυρού και έπεσε για ύπνο…
Οι αστυνομικοί αναζήτησαν τον ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου Αριστείδη Κολοβό, αλλά δεν τον βρήκαν, προφανώς γιατί ήταν ήδη νεκρός. Βρήκαν ωστόσο τον γιο του, που έσπευσε γύρω στις 6.30 το πρωί της 28ης Δεκεμβρίου στο διαμέρισμα του πατέρα του, στην πάροδο της Βασ. Κωνσταντίνου στον Αλμυρό. Τελικά και αφού υπήρχε αίμα και στους διαδρόμους της πολυκατοικίας, ο άτυχος επιχειρηματίας βρέθηκε σε λίμνη αίματος στο διαμέρισμά του ήδη νεκρός, ενώ ο δράστης είχε ανακατέψει το σπίτι για να φανεί ως ληστεία. Από την προανάκριση είχε προκύψει ότι ο δράστης είχε εργαστεί για 6 περίπου μήνες στην επιχείρηση που κατασκεύαζε μεταλλικά τρέιλερ, κοτσαδόρους και μπαγαζιέρες του επιχειρηματία.