Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024 00:36
Τοπικά

Κάθειρξη έξι ετών σε Βολιώτη για ληστεία






Κάθειρξη έξι ετών και έξι μηνών επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας σε 32χρονο Βολιώτη κατηγορούμενο για ληστεία, οπλοφορία – οπλοκατοχή και σύσταση συμμορίας.

Επρόκειτο για τη ληστεία που συνέβη τον Οκτώβριο του 2011 με θύμα έναν 58χρονο Βολιώτη. Στις 11 Οκτωβρίου στις 2 το μεσημέρι, δύο άτομα που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους με μάσκες επιτέθηκαν στον 58χρονο στην αυλή του σπιτιού του στη Νεάπολη, και του άρπαξαν το ποσό των 20.000 ευρώ που είχε στην αριστερή του τσέπη.

Ο παθών είχε επιστρέψει σπίτι του μετά από ανάληψη χρημάτων από τραπεζικό κατάστημα στον Βόλο. Στο σπίτι του όμως καραδοκούσαν δύο άτομα, τα οποία του επιτέθηκαν με την απειλή όπλου: ο 32χρονος Βολιώτης, σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, και ένα δεύτερο άτομο, τα στοιχεία του οποίου δεν ταυτοποιήθηκαν ποτέ.

Με την εξιχνίαση της υπόθεσης, η Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας είχε σχηματίσει δικογραφία κατά άλλων δύο ατόμων, ενός 44χρονου τραπεζικού υπαλλήλου και ενός 47χρονου επιχειρηματία, οι οποίοι όμως κρίθηκε χθες από το δικαστήριο ότι είναι αθώοι.

Κατά την ακροαματική διαδικασία δεν αποδείχτηκε συμμετοχή του τραπεζικού υπαλλήλου στη ληστεία, ο οποίος, δυστυχώς, ενώ ήταν αθώος, έχασε την εργασία του από την τράπεζα λόγω της εμπλοκής του ονόματός του στην υπόθεση. Δεν αποδείχτηκε καμία συμμετοχή στη ληστεία και για τον επιχειρηματία, ο οποίος δέχτηκε επίσης ισχυρό αντίκτυπο στην επαγγελματική του ζωή από τις συλλήψεις, και έπαψε να συνεργάζεται με πολλές εταιρείες στον Βόλο.

Η υπόθεση εκδικάστηκε χθες για πρώτη φορά στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας μετά από σειρά αναβολών. Παρόντες ήταν οι δύο από τους τρεις κατηγορούμενους, ενώ εξετάστηκε σειρά μαρτύρων, πέραν του παθόντος που απουσίαζε στο εξωτερικό.

Το δικαστήριο αποφάσισε να προχωρήσει στην εξέταση της υπόθεσης παρά το γεγονός ότι απουσίαζε και ο παθών και αστυνομικός που είχε χειριστεί την υπόθεση.

Μετά την εξέταση των μαρτύρων, ο εισαγγελέας έδρας πρότεινε την ενοχή των δύο από τους τρεις κατηγορουμένων, του 32χρονου και του τραπεζικού υπαλλήλου.

Εντούτοις, το δικαστήριο με ομόφωνη απόφασή του έκρινε ένοχο μόνο τον 32χρονο Βολιώτη, καταδικάζοντάς τον σε κάθειρξη έξι ετών και έξι μηνών.

Εξάλλου, ο καταδικασθείς, μετά την εξιχνίαση της ληστείας φέρεται να προσπάθησε να αποζημιώσει το θύμα, το οποίο είχε επάνω του αυτά τα χρήματα καθώς επρόκειτο να προχωρήσει στην αγορά ενός διαμερίσματος.

Ο 32χρονος φέρεται να είχε αναγνωριστεί από το θύμα μετά την εξιχνίαση της ληστείας, καθώς στην πάλη που είχε ακολουθήσει στην αυλή του σπιτιού-στόχου, ο 58χρονος είχε καταφέρει να κατεβάσει τη μάσκα και να δει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του προσώπου του κατηγορουμένου.

Ο καταδικασθείς δεν ήταν παρών για να απολογηθεί για τις πράξεις του και εκπροσωπήθηκε από δικηγόρο. Οι άλλοι δύο κατηγορούμενοι ενέμειναν στις αρχικές τους καταθέσεις, λέγοντας ότι είναι αθώοι.

Ο 47χρονος επισήμαινε με κάθε τρόπο ότι το αυτοκίνητο το οποίο είχε χρησιμοποιηθεί για τη ληστεία και το οποίο ήταν νοικιασμένο στο όνομά του το είχε παραχωρήσει σε τρίτο άτομο, όπως συνήθιζε να κάνει πολλές φορές. Ήταν νοικιασμένο επί τέσσερις μήνες, επισήμαινε.

Από την πλευρά του, ο τραπεζικός υπάλληλος αρνούνταν κατηγορηματικά κάθε εμπλοκή, υπογραμμίζοντας ότι την ημέρα της ληστείας ήταν στην εργασία του και ότι σε καμία περίπτωση δεν μπορούσε να έχει οπτική επαφή με τους δράστες, αφού οι κάμερες παρακολούθησης του εξωτερικού κτιρίου δεν λειτουργούσαν.

Στο δικαστήριο εξετάστηκε σειρά μαρτύρων. Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας αθώωσε τους δύο κατηγορούμενος, ενώ στον τρίτο που τον καταδίκασε αναγνώρισε τη δυνατότητα αναστολής εκτέλεσης της ποινής, καθώς ο 32χρονος φέρεται να είχε προσπαθήσει να αποζημιώσει το θύμα.