Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024 05:08
Κόσμος

Ισραηλινοί στρατιώτες «μπουκάρουν» μεταμφιεσμένοι σε νοσοκομείο και αρπάζουν Παλαιστίνιο κατηγορούμενο






Η εικόνα όπως έχει καταγραφεί από κάμερες ασφαλείας στην Χεβρώνα πραγματικά σοκάρουν, καθώς δείχνουν ανάγλυφα το πως δρουν οι κρατικές (και παρακρατικές) δυνάμεις ασφαλείας στο Ισραήλ. Για να καταφέρουν να αρπάξουν από τα χέρια των γιατρών έναν Παλαιστίνιο που είχε επιτεθεί σε Ισραηλινό με μαχαίρι, μεταμφιέζονται σε πολίτες (ένας εξ αυτών σε… έγκυο) και ορμούν στους διαδρόμους για να τον αρπάξουν.

Σε βίντεο που καταγράφηκε από το κλειστό κύκλωμα του νοσοκομείου στη Χεβρώνα της Δυτικής Όχθης, αποτυπώνεται η έφοδος των ενόπλων και διακρίνεται και η φιγούρα του αστυνομικού που φοράει ψεύτικη κοιλιά. Οι αστυνομικοί κατάφεραν τελικά να συλλάβουν τον 20χρονο Αζάμ Σαλαλντέχ, ωστόσο πυροβόλησαν θανάσιμα τον ξάδερφο του τραυματία όταν εκείνος φέρεται να τους επιτέθηκε.

Ο διευθυντής του νοσοκομείου δήλωσε σε ραδιοφωνικό σταθμό της Παλαιστίνης πως περίπου 20 άνδρες έφτασαν στο νοσοκομείο με δύο φορτηγά στις τρεις το πρωί και μπήκαν στο χώρο, με έναν εξ αυτών να παριστάνει την έγκυο.

«Κράτησαν μακριά το προσωπικό κρατώντας όπλα και εισέβαλαν στο δωμάτιο του Σαλαλντέχ», εξήγησε ο διευθυντής, Τζεχάντ Σαουάρ.

Την ίδια στιγμή, ο αδελφός του τραυματία που κοιμόταν δίπλα του, δήλωσε ότι οι ένοπλοι των έδεσαν στο κρεβάτι, ενώ ο 28χρονος ξάδερφός τους δέχθηκε επίθεση και έχασε τη ζωή του από τα πυρά των αστυνομικών.

Ο Σαουάρ, πάντως, υποστήριξε ότι ο ξάδερφος που βρισκόταν στο μπάνιο τη στιγμή της εφόδου πυροβολήθηκε θανάσιμα όταν ξαφνικά μπήκε στο δωμάτιο.

«Μόλις βγήκε από το μπάνιο, που βρίσκεται μέσα στο δωμάτιο, τον πυροβόλησαν πέντε φορές, μία σφαίρα στο κεφάλι, μία στο στήθος και τρεις στον κορμό του», διευκρίνισε ο διευθυντής στον ραδιοφωνικό σταθμό.

Εντούτοις, οι Δυνάμεις Ασφαλείας ισχυρίζονται πως ο άνδρας τους επιτέθηκε κι εκείνοι απάντησαν με σφαίρες.

Ο διευθυντής του νοσοκομείου κάνει λόγο για ειδεχθές έγκλημα που παραβιάζει το διεθνές δίκαιο.

Το υπουργείο Υγείας της Παλαιστίνης καταδίκασε την ενέργεια και χαρακτήρισε την θανάσιμη επίθεση του 28χρονου «εκτέλεση», στην κηδεία του οποίου παραβρέθηκαν εκατοντάδες ανθρώπων.

Δείτε όλο το άρθρο και το βίντεο ΕΔΩ