Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024 23:42
Αθλητικά

Θωμαϊδης για «koriopolis»: «Εχουν εξαφανιστεί 5 αριθμημένα cd με συνομιλίες»






Με την κατάθεση του Κυριάκου Θωμαϊδη συνεχίστηκε σήμερα, Τετάρτη, στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων η δίκη του «koriopolis».

Όπως ήταν αναμενόμενο, ούτε ο Κυριάκος Θωμαϊδης είχε να καταθέσει κάποιο ουσιαστικό στοιχείο ή πραγματικό περιστατικό εις βάρος των κατηγορουμένων και απλά περιορίστηκε σε προσωπικές κρίσεις.

Το πλέον ουσιαστικό στοιχείο που κατέθεσε ο Κυριάκος Θωμαϊδης είναι ότι από τη δικογραφία έχουν εξαφανιστεί και δεν συμπεριλαμβάνονται σε αυτή 5 αριθμημένα cd από τα συνολικά 83 ή 84. Όπως λοιπόν είναι φυσικό, πάνω σε αυτή την κατάθεση «πάτησαν» συνήγοροι των κατηγορουμένων, για να υποστηρίξουν πως η ΕΥΠ έχει παρανομήσει, κάτι που το έχουν επαναλάβει ουκ ολίγες φορές μέχρι τώρα με στοιχεία και έγγραφα.

Επιπλέον, ο Κυριάκος Θωμαϊδης ανέδειξε τη συνεργασία της εταιρείας ανίχνευσης στοιχηματικής απάτης SPORTRADAR με τις στοιχηματικές εταιρίες, ενώ υπογράμμισε ότι είναι «αδυναμία της υπόθεσης ότι δεν υπάρχουν ποδοσφαιριστές, διαιτητές και προπονητές, οι οποίοι είναι αυτοί που θα μπορούσαν να στήσουν έναν αγώνα».

Όταν μάλιστα μία από τις σύνεδρους, υποστήριξε ότι οι μάρτυρες έρχονται στο δικαστήριο και δεν έχουν να καταθέσουν τίποτα ουσιαστικό, ο Κυριάκος Θωμαϊδης επισήμανε ότι αυτό οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι η ανακριτική διαδικασία ήταν ελλιπής. Και συμπλήρωσε ότι «όλα τα στοιχεία τα έχει το δικαστήριο και υπάρχουν στη δικογραφία. Εγώ δεν μπορώ να σας πω ότι ο τάδε κατηγορούμενος χειραγώγησε το τάδε ματς».

Από τη στιγμή λοιπόν που στη δικογραφία δεν υπάρχει ούτε ένα πραγματικό στοιχείο, είναι δεδομένο ότι όλοι οι μάρτυρες θα περιοριστούν σε κρίσεις, όπως άλλωστε έχει συμβεί μέχρι σήμερα.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της σημερινής εκδίκασης ο Αχιλλέας Μπέος παρέδωσε στο δικαστήριο λίστα με 40 ονόματα και διευθύνσεις πρώην ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού Βόλου και άλλων ομάδων της Β’ Εθνικής ζητώντας από το δικαστήριο να αναζητηθούν και να κληθούν να καταθέσουν ως μάρτυρες.

Ο Αχιλλέας Μπέος, προχώρησε στην κίνηση αυτή, διότι από τις ανακριτικές και εισαγγελικές αρχές είχε τονιστεί στο βούλευμα ότι δεν κλήθηκαν να καταθέσουν ποδοσφαιριστές με την αιτιολογία ότι δεν ήταν δυνατόν να βρεθούν οι διευθύνσεις τους.