Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 21:34
Ελλάδα

«Θρίλερ» για πλειστηριασμούς και κόκκινα δάνεια – «Deadline» την Τρίτη από Ντάισελμπλουμ






Διακόπηκαν προσωρινά οι συνομιλίες με τους Θεσμούς στο ξενοδοχείο Χίλτον.

Και αυτό γιατί το οικονομικό επιτελείο μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου για επισκόπηση της κατάστασης και θα επιστρέψει αργότερα, για να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις με τους επικεφαλής της Τρόικας.

Κυβερνητικές πηγές έλεγαν ότι στόχος είναι να κλειδώσει απόψε η συμφωνία.

Άλλες πηγές και για πίεση των Θεσμών στα ανοιχτά θεματα των πλειστηριασμών και των «κόκκινων δανείων», καθώς ζητούν πώληση πακέτων σε ξένα funds.

Την ίδια ώρα, ωστόσο, ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, διαπιστώνει πρόοδο και τονίζει ότι υπάρχει συμφωνία σε πολλά ζητήματα με την ελληνική κυβέρνηση.

Μάλιστα, ο κ. Ντάισελμπλουμ προανήγγειλε ότι η σύγκληση του EuroWorking Group θα γίνει τελικώς την Τρίτη, σύμφωνα με εντολή του Eurogroup.

Με τη δήλωσή του αυτή ο πρόεδρος του Eurogroup θέλησε να δείξει ότι υπάρχει πρόοδος στις συνομιλίες του κουαρτέτου με το ελληνικό οικονομικό επιτελείο, κυρίως όμως προσπαθεί να αποστείλει μήνυμα προς τους ενδιαφερόμενους να συμμετάσχουν στη διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών ότι η συμφωνία θα ολοκληρωθεί μέσα στο επόμενο 48ωρο και θα επικυρωθεί από το Euroworking Group της Τρίτης.

Παραλλήλως όμως ο Γερούν Ντάισελμπλουμ στέλνει μήνυμα και στην Αθήνα ότι ο χρόνος για την επίτευξη συμφωνίας είναι πεπερασμένος.

Η δήλωση Ντάισελμπλουμ ήρθε την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη ένας ακόμη γύρος διαπραγματεύσεων ανάμεσα στο οικονομικό επιτελείο και τους επικεφαλής της Τρόικας.

«Αγκάθι» παραμένει το ποια «κόκκινα δάνεια» θα περάσουν σε ξένα funds και με ποιες προϋποθέσεις, ενώ οι δανειστές ζητάνε ακόμα αυστηρότερους όρους για προστασία από τους πλειστηριασμούς, αλλά πιέζουν και για μαζικές αγοραπωλησίες μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι δανειστές ζητάνε ακόμα αυστηρότερους όρους για προστασία από τους πλειστηριασμούς, αλλά πιέζουν και για μαζικές αγοραπωλησίες μη εξυπηρετούμενων δανείων.

 

Πηγή: protothema.gr