Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 16:51
Αθλητικά

Θρίαμβος της Ρεάλ – Πρωταθλήτρια Ευρώπης με σκορ 4-1 επί της Γιουβέντους [βίντεο]






Η Ρεάλ επικράτησε 4-1 της Γιουβέντους και έγινε η πρώτη ομάδα στην ιστορία του Champions League που κατακτά το τρόπαιο δύο συνεχόμενες χρονιές.

Με τον Ρονάλντο μεγάλο πρωταγωνιστή, η Ρεάλ έφτασε στην κατάκτηση του 12ου Κυπέλλου Πρωταθλητριών της ιστορία της. Όπως και το 1998 έτσι και φέτος, επικράτησε της Γιουβέντους, πραγματοποιώντας μια εξαιρετική εμφάνιση στο 2ο ημίχρονο του τελικού στο Κάρντιφ.

Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ μάλιστα έφτασε τα 600 γκολ στην καριέρα του, τόσο σε συλλογικό όσο και εθνικό επίπεδο ενώ έγινε παράλληλα μόλις ο 2ος παίκτης στην ιστορία που σκοράρει σε τρεις τελικούς Κυπέλλου Πρωταθλητριών.

Το παιχνίδι

To πρώτο ημίχρονο ξεκίνησε με την Γιουβέντους να μπαίνει πολύ δυνατά στο γήπεδο και να περιορίζει την Ρεάλ στην ανασταλτική της λειτουργία. Ο Ιγουαϊν δοκίμασε τα ρεφλέξ του Κέιλορ Νάβας, με τον γκολκίπερ των Ισπανών να απομακρύνει εντυπωσιακά στο 8ο λεπτό.

Σταδιακά η Ρεάλ ανέβασε την απόδοσή της και στην πρώτη τελική της προσπάθεια, βρήκε δίχτυα. Ο Καρβαχάλ ψύχραιμα βρήκε τον Ρονάλντο, ο οποίος από το ύψος του πέναλτι νίκησε τον Μπουφόν, με την μπάλα να βρίσκει και στο πόδι του Μπονούτσι, καταλήγοντας στην γωνία.

Ωστόσο η Γιουβέντους αντέδρασε σχεδόν άμεσα. Στο 27’ ο Σάντρο έβγαλε την σέντρα, ο Ιγουαϊν τσίμπησε για τον Μάντζουκιτς και ο Κροάτης με ένα υπέροχο γυριστό σουτ νίκησε τον Νάβας για το 1-1.

Από εκείνο το σημείο και έπειτα, ο ρυθμός του ματς έσβησε και στο 2ο ημίχρονο η εικόνα ήταν εντελώς διαφορετική.

Η Γιουβέντους ήταν σαν να μην βγήκε ποτέ στο γήπεδο και η Ρεάλ από το πρώτο λεπτό του δευτέρου μέρους πήρε τον έλεγχο. Στο 61’ ο Κασεμίρο εκμεταλλεύτηκε ένα κακό διώξιμο, δοκίμασε το σουτ από πολύ μακριά, η μπάλα κόντραρε στον Κεντίρα και κατέληξε στην γωνία του Μπουφόν μέσα σε ξέφρενους πανηγυρισμούς για τους οπαδούς της Ρεάλ.

Η ιταλική ομάδα έδειχνε ζαλισμένη. Στο 67΄ένα νέο λάθος του Μάντζουκιτς έδωσε τη δυνατότητα στον Μόντριτς να κάνει το γύρισμα στο πρώτο δοκάρι, εκεί όπου πετάχτηκε ο Ρονάλντο για το 3-1.

Η Γιουβέντους χωρίς ψυχολογία στον αγωνιστικό χώρο, έδειχνε ανήμπορη να αντιδράσει και είναι χαρακτηριστικό πως περισσότερο επικίνδυνη έδειχνε η Ρεάλ παρά η Γιούβε.

Οι Ιταλοί στο 81΄ έχασαν μια καλή ευκαιρία με τον Αλεξ Σάντρο να μην βρίσκει δίχτυα με  γυριστή κεφαλιά. Στο 84ο λεπτό μάλιστα, ο Κουαδράδο δέχθηκε τη 2η κίτρινη κάρτα του Μπριχ, αποβλήθηκε και κάπου εκεί ο τελικός πέρασε στην ιστορία…Τους τίτλους τέλους έβαλε ο Ασένσιο στο 90΄διαμορφώνοντας το τελικό 4-1 για την ισπανική ομάδα.