Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024 14:42
Αθλητικά

Θετικό αποτέλεσμα ή γκέλα η ισοπαλία στο Παγκρήτιο;






Ο Ολυμπιακός Βόλου για πέμπτο ματς εκτός έδρας δεν κατάφερε να γευτεί τη χαρά της νίκης. Οι «ερυθρόλευκοι» ήρθαν ισόπαλοι (0-0) στο Παγκρήτιο με τον Εργοτέλη με συνέπεια να αυξηθεί η διαφορά από τους πρωτοπόρους.
Αλήθεια όμως. Η ισοπαλία στο Παγκρήτιο είναι θετικό αποτέλεσμα όπως το χαρακτήρισε ο Σούλης Παπαδόπουλος, ή πρόκειται για ένα ακόμη στραβοπάτημα;
Και οι δύο εκδοχές έχουν βάση. Οντως πρόκειται για ένα ακόμη στραβοπάτημα που αφήνει τους «ερυθρόλευκους» έξι βαθμούς μακριά από τα δεύτερα στη βαθμολογία Τρίκαλα. Πλην όμως δεν μπορούμε σε καμία περίπτωση να χαρακτηρίσουμε αποτυχία το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός Βόλου δεν κατάφερε να νίκησε εκτός έδρας τον Εργοτέλη. Να μου πείτε αποτυχία η ήττα στη Ζάκυνθο ή στις Σέρρες, τότε θα συμφωνήσω μαζί σας. Αλλά αποτυχία η ισοπαλία στο Παγκρήτιο φυσικά και όχι.
Οκ συμφωνώ ότι ο Εργοτέλης δεν είναι Μπαρτσελόνα, ούτε Ρεάλ. Αλλά σίγουρα είναι μία υπολογίσιμη, αξιόμαχη και δυνατή ομάδα, η οποία ειδικά στην έδρα της δεν χάνει εύκολα. Αλλωστε δεν νομίζω ότι πολλές από τις ομάδες που διεκδικούν την άνοδο, θα περάσουν νικηφόρα από το Παγκρήτιο.
Υπό αυτή την έννοια λοιπόν, ο βαθμός της ισοπαλίας είναι θετικός. Αλλωστε δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι αν δεν μπορείς να νικήσεις ένα ματς, τότε προσπάθησε να μην το χάσεις. Και δεν έχουν άδικο σε αυτό. Απλά σκεφτείτε ο Ολυμπιακός Βόλου να είχε άλλους δύο βαθμούς με ισοπαλία σε Ζάκυνθο και Σέρρες.
Εν πάση περιπτώσει. Ο Ολυμπιακός Βόλου έφυγε από την Κρήτη με το βαθμό της ισοπαλίας, ο οποίος όμως για να έχει αντίκρισμα θα πρέπει να συνοδευτεί με δύο νίκες στα δύο επόμενα εντός έδρας ματς (με Απόλλων και Πανελευσινιακό). Αν συμβεί αυτό, τότε όλα βαίνουν καλώς…