Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 16:01
Αθλητικά

Θεοδώρου: “Η υπόθεση του Τικάο δεν είναι ξαφνικός θάνατος”






Ο Κώστας Θεοδώρου φιλοξενήθηκε σήμερα το πρωί στον ΣΠΟΡ FM 89.5 όπου αναφέρθηκε σε όλα τα θέματα που απασχολούν τον Ολυμπιακό Βόλου και τους φιλάθλους του.

Πολύ κουβέντα φυσικά έγινε για την υπόθεση του Τικάο, με τον Κώστα Θεοδώρου να δηλώνει ότι η διοίκηση του Ολυμπιακού Βόλου καλείται να βρει τον τρόπο για να ξεπεραστεί αυτό το εμπόδιο.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Κώστας Θεοδώρου
Για την υπόθεση του Τικάο: «Το παιχνίδι της Κυριακής με τον Απόλλωνα είναι σε πρώτη μοίρα. Καλώς ή κακώς, όμως, υπάρχουν εξελίξεις που τρέχουν. Ασχοληθήκαμε πάνω από τέσσερις ώρες την Τετάρτη με το θέμα που έχει προκύψει με τον Τικάο. Κάναμε διοικητικό συμβούλιο και βάλαμε κάτω όλα τα σενάρια, για να μπορέσουμε να φέρουμε εις πέρας αυτή τη δύσκολη απόφαση. Δεν είναι ξαφνικός θάνατος. Πρέπει να βρούμε το κατάλληλο φάρμακο για να ξεπεράσουμε αυτό το εμπόδιο».

Για την απόφαση του CAS: «Αυτή η απόφαση που έχει βγάλει το δικαστήριο σε μία χώρα που ζει στα όρια της φτώχειας, που επιδικάζει 120.000 ευρώ μόνο για τους τόκους σε μια ομάδα Β΄ Εθνικής, δείχνει τι σκέφτονται για την Ελλάδα. Είμαστε υποχρεωμένοι να βρούμε λύση στο πρόβλημα, να προσεγγίσουμε τον παίκτη, τον μάνατζερ και τον δικηγόρο του. Μένουμε, όμως στον στόχο μας, να πάμε τον Ολυμπιακό Βόλου στην Α΄ Εθνική».

Για το λόγο που πήγε με τον πρόεδρο της ΠΑΕ στην ΕΕΑ: «Πήγαμε να εξηγήσουμε στην Επιτροπή, μετά από μία επιστολή που στείλαμε, πρώτον γιατί δεν θέλουμε να συμμετάσχουμε στο στοίχημα και δεύτερον, να ψάξει η ΕΕΑ τα μετοχολόγια των ομάδων της Β΄ Εθνικής. Είπαμε στα μέλη της Επιτροπής, πως επειδή «καήκαμε» το 2011 και η ομάδα μας διαλύθηκε, δεν θέλουμε ο Ολυμπιακός να είναι στο στοίχημα. Μας ρώτησαν αν έχουμε να τους κάνουμε κάποια καταγγελία και τους απαντήσαμε να ψάξουν τα μετοχολόγια των ομάδων».

Για τον Κούγια και τον Ολυμπιακό Βόλου: «Δεν έχουμε συσπειρώσει την ομάδα μας. Αν η τοπική κοινωνία ασχολείται με το τι είπε ο Αλέξης Κούγιας, αν ο Αλέξης πήγε για καφέ στο Κολονάκι του Βόλου ή αν ο Αλέξης θέλει να φτιάξει το προφίλ του και να δείξει ότι είναι καλός με την πόλη, αν και έχει μια ομάδα, τη Λάρισα, αυτό δεν είναι σωστό. Για εμάς η Λάρισα είναι μια ομάδα ανταγωνίσιμη. Εσείς τι λέτε; Θέλει η Λάρισα να πάρει το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός Βόλου; Μην τρελαθούμε… Μας συμπάθησε ξαφνικά και μας αγάπησε;».

Για την υποχρέωση του Ολυμπιακού Βόλου: «Ο Ολυμπιακός Βόλου όταν παίζει μέσα στο σπίτι του, είναι υποχρεωμένος να κερδίζει όλα τα παιχνίδια. Γι’ αυτό ζητάμε και τη συμπαράσταση του κόσμου με τον Απόλλωνα. Εμείς δεν θέλουμε να χάσουμε κανένα βαθμό στο κάστρο μας, που είναι η έδρα μας κι εκτός έδρας τους βαθμούς που είναι να πάρουμε, θα τους πάρουμε. Η ισοπαλία με τον Εργοτέλη στην Κρήτη ήταν άσχημο αποτέλεσμα; Αυτοί οι παίκτες δεν αξίζουν χειροκρότημα; Παρακολουθήσαμε τα στιγμιότυπα στον ΟΤΕ TV μετά το ματς και είδαμε δύο φάσεις του Εργοτέλη, ενώ δύο καλύτερες φάσεις που είχαμε εμείς με τον Ζέρη και τον Διαμαντόπουλο, δεν τις έδειξε. Δεν θα έρθει ο κόσμος στο γήπεδο αν πέφτει σκιά πάνω από την ομάδα».

Γι’ αυτά που πρόκειται να κάνει η διοίκηση: «Δεν θα εγκαταλείψουμε τον Ολυμπιακό. Θα στηρίξουμε τον Ολυμπιακό Βόλου και θα προσπαθήσουμε να δώσουμε λύση σε αυτό το θέμα (σ.σ. του Τικάο), όπως θα προσπαθήσουμε να βρούμε λύση και στις μεταγραφές που μας στέρησαν να κάνουμε τον Ιανουάριο. Εμείς θέλουμε να συσπειρώσουμε τον κόσμο, ξέρουμε ποιοι έχουν τις ευθύνες γι’ αυτό το πράγμα. Ζητάμε από τον κόσμο να έρθει την Κυριακή στο ΕΑΚ να δει ένα ντέρμπι με τον Απόλλωνα. Επιστρέφουν ορισμένοι παίκτες που έλλειπαν και μας έχουν στερήσει μια καλύτερη αγωνιστική εικόνα. Όσον αφορά τους άλλους χειρισμούς, θα είμαστε παρών σε όλα τα επίπεδα. Και για τις μεταγραφές του Ιανουαρίου και για την αδειοδότηση και για όλα τα πράγματα».

Για τις θεσμικές μάχες: «Στο διοικητικό συμβούλιο της Football League σηκώσαμε τη σημαία του Ολυμπιακού Βόλου και θα παλέψουμε για ένα καλύτερο ποδόσφαιρο στη Β’ Εθνική. Θα είμαστε παρών σε όλες τις θεσμικές μάχες, είτε λέγεται CAS, είτε λέγεται Football League, είτε λέγεται ΕΠΟ. Εμείς ως διοίκηση θέλουμε την αγωνιστική στήριξη από τους φιλάθλους μας. Πρέπει να μαζευτεί κόσμος, χωρίς αντικείμενα και καπνογόνα και να δείξει τη στήριξη του στους παίκτες και στον προπονητή».

Για τη θέση της διοίκησης: «Δεν έχουμε τιμωρηθεί ούτε μ’ ένα ευρώ πρόστιμο και παλεύουμε για τις ομάδες που έχουν τιμωρηθεί με βαριά χρηματικά πρόστιμα να μην ισχύσουν. Κοιτάζουμε να πατάει καλά η ομάδα μας αγωνιστικά μέσα στο χορτάρι, να φέρει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για να χαρούν οι φίλαθλοι.

Για τον Ντιέγκο Λεόν: «Υπογράφω ότι ο Λεόν είναι το 60% που επενδύσαμε πέρσι το καλοκαίρι. Είναι σε αξία ένα δεκάρι, που δεν είχε ο Ολυμπιακός Βόλου».

 

Απομαγνητοφώνηση: goalpost