Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 14:57
LIFE

Η ΕΡΤ… παγώνει τα σχέδια για τη Eurovision!






Χθες ανακοινώθηκαν από το τηλεοπτικό κανάλι της σουηδικής δημόσιας τηλεόρασης, το STV, ότι οι παρουσιαστές του φετινού διαγωνισμού της Eurovision θα είναι ο περυσινός νικητής, ο Måns Zelmerlöw, και η Petra Mede που ήταν ξανά παρουσιάστρια του διαγωνισμού, το 2013, στο Μάλμε.

Από την άλλη μεριά, στην ελληνική δημόσια τηλεόραση, την ΕΡΤ, για ακόμα μία φορά τα στελέχη της κινούνται με… αργούς ρυθμούς για το φεστιβάλ που είναι από τις «πηγές» εσόδων για την κρατική τηλεόραση, όταν βεβαίως δεν σπαταλιούνται άσκοπα χρήματα, όπως για παράδειγμα ανάμεσα στα μέλη της ελληνικής αποστολής που θα πάει στο φεστιβάλ να είναι δεκάδες… γραμματείς.

Μην σας φανεί περίεργο γιατί αυτό είναι κάτι που συνέβαινε επί σειρά ετών και για παράδειγμα θα αναφέρω ότι στο Κίεβο, το 2005, είχαν πάει αποστολή τέσσερις γραμματείς και κανένας φωτορεπόρτερ, οπότε όταν χρειάστηκαν φωτογραφίες της νικήτριας Έλενας Παπαρίζου έπρεπε να προσλάβουν κάποιον εκεί. Το πρόγραμμα της Eurovision λοιπόν, πέρα από σπατάλες που έχουν γίνει, εξακολουθεί να είναι ένα κερδοφόρο τηλεοπτικό προϊόν για τη χώρα μας και ιδιαίτερα όταν τα τελευταία χρόνια το κόστος του αναλαμβάνεται από χορηγούς.

Ωστόσο ακόμα στην ΕΡΤ δεν έχουν αποφασίσει τι θα κάνουν στον ερχόμενο διαγωνισμό και αν θα πάνε με απευθείας ανάθεση σε έναν καλλιτέχνη με ορισμένο τραγούδι, είτε ο καλλιτέχνης που θα επιλεγεί θα έχει τρία τραγούδια για να ψηφίσει ο κόσμος, είτε θα πάνε σε διαγωνισμό μεταξύ πέντε υποψηφίων. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες λέγεται ότι έχουν κάνει κρούση σε κάποιους καλλιτέχνες, όπως οι Ελεονώρα Ζουγανέλη, Μαρίζα Ρίζου και Μαριέττα Φαφούτη, οι οποίες όμως… ευγενικά φαίνεται πως αρνήθηκαν.

Έκτοτε τα στελέχη της ΕΡΤ έχουν «παγώσει» τα σχέδιά τους και σταμάτησαν τις επαφές με καλλιτέχνες και ουδείς γνωρίζει τι πρόκειται να γίνει. Βέβαια είναι σίγουρο ότι η Ελλάδα θα λάβει μέρος στον επόμενο διαγωνισμό τραγουδιού καθώς έχει υπογραφεί η σχετική δέσμευση με την EBU οπότε από τον καινούργιο χρόνο θα αναγκαστούν τα στελέχη της ΕΡΤ να «ξεπαγώσουν» το θέμα της Eurovision και να ξεκινήσουν κύκλο επαφών και με τις δισκογραφικές εταιρείες για να αποφασίσουν τελικά τι θα γίνει…!

 

Πηγή: newsit.gr