Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024 07:26
Αθλητικά

Η εποχή Σκίμπε ξεκινάει από το Λουξεμβούργο






Το ντεμπούτο του στον πάγκο της Εθνικής θα κάνει απόψε ο Μίχαελ Σκίμπε στο εκτός έδρας φιλικό με αντίπαλο το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα του Λουξεμβούργου.

Υπό άλλες συνθήκες το φιλικό παιχνίδι της Εθνικής απέναντι σε ένα αντιπροσωπευτικό συγκρότημα τόσο αδύναμο όπως αυτού του Λουξεμβούργου ίσως να μην είχε πολύ μεγάλη σημασία. Όταν όμως προέρχεσαι από μια τραγική παρουσία στην προηγούμενη προκριματική φάση και σε έχουν… γλεντήσει και μάλιστα δύο φορές τα Νησιά Φερόε, τα πράγματα αλλάζουν.

Επιπλέον απόψε στο «Stade Municipal» στις 20.30 (πιθανή μετάδοση του αγώνα σε live streaming απο την ιστοσελίδα της ΕΠΟ, καθώς κανένα κανάλι δεν ενδιαφέρθηκε για τη μετάδοση του ματς) θα είναι η πρώτη φορά που θα πάρουμε μια… γεύση από τον Μίχαελ Σκίμπε που θα κάνει το ντεμπούτο το στον πάγκο της ομάδας. Στόχος του φυσικά δεν είναι άλλος από το να πάρει τη νίκη, κάτι που η Εθνική μοιάζει να έχει ξεχάσει το πώς γίνεται, ενώ η παρουσία του είναι λογικό να έχει επιφέρει εγρήγορση στους διεθνείς, οι οποίοι καλούνται από νωρίς να δείξουν πως αξίζουν μια θέση σε αυτήν.

Ίσως αυτός να είναι και ένας λόγος που ο Γερμανός τεχνικός δεν έχει φανερώσει κάποιο πλάνο σχετικά με την ενδεκάδα που θα παρατάξει σε καμία από τις προπονήσεις που έχουν πραγματοποιηθεί. Σε εκείνης της Πέμπτης πάντως, γυμνάστηκαν κανονικά οι Κώστας Μανωλάς και Κλάους Αθανασιάδης, οι οποίοι τίθενται στη διάθεση του Σκίμπε. Αντίθετα, ατομικό πρόγραμμα ακολούθησε ο Θάνος Πέτσος που αντιμετωπίζει πρόβλημα χαμηλής οσφυαλγίας λειτουργικού τύπου στη μέση.