Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024 05:07
Τοπικά

Η ΕΒΟΛ παρέδωσε τις 15 υποτροφίες στους δικαιούχους φοιτητές






Σε φορτισμένο με συγκίνηση κλίμα πραγματοποιήθηκε σήμερα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βόλου, η παράδοση των υποτροφιών σε 15 φοιτητές, παιδιά αγροτών και κτηνοτρόφων, μελών της συνεταιριστικής οργάνωσης. Παρόντα όλα τα μέλη της επιτροπής που έκανε την επιλογή, με πρόεδρο την αντιπεριφερειάρχη Δωροθέα Κολυνδρίνη, τον δήμαρχο Ρήγα Φεραίου Δημ. Νασίκα, τον πρόεδρο της ΕΑΣ Βόλου Νικήτα Πρίντζο αλλά και τους εκπροσώπους της Μητρόπολης Δημητριάδος και της Β΄μιας Εκπαίδευσης, μέλη τους Δ.Σ. της ΕΒΟΛ, εργαζόμενους στην επιχείρησης, γονείς και παιδιά.

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Πρίντζος, στους λογαριασμούς των παιδιών έχουν κατατεθεί τα χρήματα τριών μηνών, του Σεπτεμβρίου, Οκτωβρίου και Νοεμβρίου και αυτό θα γίνεται για κάθε μήνα για εννέ μήνες ενώ από του χρόνου στα κριτήρια επιλογής για υποτροφία θα προστεθεί και αυτό της επίδοσης της προηγούμενης χρονιάς. Ευχήθηκε στα παιδιά καλή πρόοδο και τόνισε ότι η απόφαση για τις υποτροφίες αγκαλιάστηκε από όλους στην ΕΒΟΛ.

Η κ. Κολυνδρίνη συγκινημένη εξέφρασε την ικανοποίησή της που πάντα στις δύσκολες στιγμές βρίσκεται ένας «καλός άγγελος ο οποίος κάνει και όλους εμάς να νοιώθουμε άνθρωποι μέσα σε όλο αυτό που ζούμε και μέσα στην αξιακή απαξίωση και στη δεδομένη χρονική στιγμή χωρίς καμία υπερβολή αυτός λέγεται Νικήτας Πρίντζος, λέγεται ΕΒΟΛ, λέγεται ανθρωπισμός, λέγεται ενέργεια πρότυπο και μας κάνει συμμέτοχους σε όλο αυτό. Και νοιώθουμε καλά που μπορούμε να κάνουμε κάτι που σε άλλες εποχές μπορεί να θεωρούνταν αυτονόητο, σήμερα όμως θεωρείται πανδύσκολο. Αυτό που γίνεται σήμερα εδώ δίνει φτερά σε 15 οικογένειες  για να πάνε τα παιδιά τους παραπέρα. Τέτοιες πράξεις πρέπει να γίνονται πρότυπο για όλους. Ευχαριστώ τον κ. Πρίντζο γιατί είναι επικεφαλής μιας υγιούς επιχείρησης που εδράζει στην περιοχή μας και γιατί ο ανθρωπισμός του και η καλή του προαίρεση πιάνει τόπο για τη Μαγνησία. Εύχομαι να είστε γεροί και εσείς και οι οικογένειές σας και να σας συνδράμουν να μεγαλώσετε σε ένα περιβάλλον υποστηρικτικό σε κάθε σας προσπάθεια».

Ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου Δημ. Νασίκας επισήμανε ότι ο δήμος επωφελείται τα μέγιστα από αυτές τις υποτροφίες, καθώς τα παιδιά κατάγονται από τα χωριά τους στην πλειοψηφία τους. «Όταν μου το ανακοίνωσαν πριν κάποιους μήνες, ένοιωσα έκπληξη γιατί μια επιχείρηση είχε αυτή την πρόθεση και θα το κάνει και τα επόμενα χρόνια να σπουδάζει παιδιά από το δήμο μας. Είμαστε ένας δήμος αγροτοκτηνοτροφικός, με ιδιαίτερα προβλήματα και αυτό θα ανακουφίσει το χρόνο δεκάδες οικογένειες. Αυτό όμως που ίσως έγινε τυχαία είναι ότι οι τέσσερις της επιτροπής επιλογής είμαστε εκπαιδευτικοί και έχουμε επαφή με τα παιδιά από χρόνια, η απόφασή σας μας ικανοποίησε και νοιώσαμε ότι συμμετέχουμε κι εμείς, με την παρουσία μας και μόνο στην ενέργεια αυτή». Τέλος ζήτησε από τα παιδιά να διατηρήσουν άρρηκτους τους δεσμούς με την οικογένεια και όταν τελειώσουν τις σπουδές τους να επιστρέψουν για να βοηθήσουν τον τόπο τους.

Ο εκπρόσωπος της Β’θμιας Εκπαίδευσης επισήμανε ότι πάντα τον συγκλόνιζε η μαχητικότητα των αγροτών που αντιμετωπίζουν όλες τις αντιξοότητες και προχωρούν και ζήτησε από τα παιδιά να διαβάζουν ιστορία, να συμμερίζονται τους κόπους των αγροτών και να τους τιμούν. «Οι δυσκολίες να χαλυβδώνουν τη θέλησή σας για να προχωράτε πάντα μπροστά» είπε στα παιδιά.

Στο τέλος η κα Κολυνδρίνη μοίρασε στα παιδιά τα βιβλιάρια της τράπεζας.

 

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ