Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024 05:59
Παραθλητικά

Η διαφορά του επαγγελματία από τον “επαγγελματία”






Την προηγούμενη εβδομάδα γράφαμε για την αντιεπαγγελματική συμπεριφορά του Ντιέγκο Λεόν. Και εννοείται φυσικά ότι δεν αναφερόμαστε στην προσφυγή που κατέθεσε ο Ισπανός, αλλά στο ότι μέχρι να φτάσει η προσφυγή του, έκανε τον τραυματία.
Δικαίωμα του κάθε ποδοσφαιριστή είναι να διεκδικεί τα χρήματα του, όπως δικαίωμα του καθενός είναι να επιλέξει αν θέλει να συνεχίσει ή όχι σε μία ομάδα. Αυτό δεν είναι διαπραγματεύσιμο. Η μόνη μας ένσταση σε ότι αφορά τον Λεόν ήταν η πρόφαση που επικαλέστηκε για τον τραυματισμό του και τίποτα παραπάνω.
Αντίθετα με τον Λεόν, υπάρχουν πολλοί παίκτες του Ολυμπιακού Βόλου, οι οποίοι συνεχίζουν μέχρι και σήμερα να προπονούνται κανονικότατα και ας βρίσκονται στην πόρτα της εξόδου.
Τα παραδείγματα που θα μπορούσαμε να αναφέρουμε είναι πολλά. Αλλωστε λίγο πολύ όλοι οι παίκτες του Ολυμπιακού Βόλου βρίσκονται στην ίδια κατάσταση και αρκετοί είναι εκείνοι που σκέφτονται το ενδεχόμενο αποχώρησής τους.

Όμως θα σταθώ στα δύο πιο χαρακτηριστικά. Ο Ντεπέτρις και ο Φερνάντες είναι θέμα χρόνου να αποχωρήσουν από την ομάδα, λόγω των «μεγάλων» συμβολαίων που έχουν. Ωστόσο μέχρι και σήμερα (και δεν ξέρουμε και μέχρι πότε), δίνουν κανονικά το παρόν στις προπονήσεις. Το ότι θα αποχωρήσουν από τον Ολυμπιακό Βόλου θεωρείται δεδομένο. Πλην όμως, μέχρι να συμβεί αυτό, δεν δίνουν το παραμικρό δικαίωμα ώστε να αμφισβητηθεί στο ελάχιστο το πόσο επαγγελματίες είναι.
Αυτοί είναι και η τεράστια διαφορά του επαγγελματία, με τον ποδοσφαιριστή που παίζει μόνο για τα χρήματα. Η’ αλλιώς του επαγγελματία με τον “επαγγελματία”.