Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 12:20
Χωρίς κατηγορία

Η Αυλωνίτου από άλλο πλανήτη: Δεν υπάρχουν περικοπές στις συντάξεις, δεν γίνονται κατασχέσεις






«Οι συντάξεις δεν έχουν περικοπεί», «κατασχέσεις δεν γίνονται γιατί υπάρχει και δεύτερη δόση που μπορούν να πληρώσουν» και «το 70% των ελευθέρων επαγγελματιών θα πληρώσουν χαμηλότερες εισφορές», υποστήριξε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ελένη Αυλωνίτου.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η κ. Αυλωνίτου υποστήριξε ότι οι δημοσιογράφοι δεν αναδεικνύουν τα καλά που κάνει η κυβέρνηση, παρουσιάζουν με «μονομέρεια» τις ειδήσεις γιατί, αφού όπως είπε «δεν διαβάσατε τι έγραψε η… Χάζενπλαστ» (σ.σ. αναφέρεται στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt).

Η κυρία Αυλωνίτου είπε ότι «μου λένε οι νέοι επιστήμονες ότι θα πληρώσουμε χαμηλότερες εισφορές», ωστόσο παραδέχθηκε ότι «πραγματικά υπάρχει αύξηση εισφορών αλλά για τους μεγαλύτερους σε εισοδήματα».

Μέλημά μας είναι ακριβώς με το που θα βγει η χώρα από την επιτροπεία να μπορέσει η κυβέρνηση να ελαφρύνει τους φόρους και τις ασφαλιστικές εισφορές.

Παράλληλα, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε να υπάρξει καλύτερος συντονισμός και να υπάρξει επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου αλλά «δεν είπα και ότι χρειάζονται αλλαγές στα υπουργεία».

Επανέλαβε, δε, τη ρητορική περί «ξεπλύματος» του ναζισμού από τη Νέα Δημοκρατία με αφορμή τις αντιδράσεις για την απόφαση Κοντονή η Ελλάδα να μην εκπροσωπηθεί στο συνέδριο της Εσθονικής προεδρίας της ΕΕ για τα «εγκλήματα των κομμουνιστικών καθεστώτων».

«Αυτό το συνέδριο θέλει να εξισώσει τους νικητές με τους ηττημένους του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και έτσι να οδηγήσει σε αναθεωρητισμό των πολιτικών αποτελεσμάτων ακόμα και των συνόρων».

Τέλος, για τις φωτιές στην ανατολική Αττική έδωσε συγχαρητήρια στους πυροσβέστες που σταμάτησαν εκεί που σταμάτησαν τη φωτιά. Κατά την ίδια «η φωτιά αντιμετωπίστηκε αμέσως γιατί με τέτοιους ανέμους θα είχε κάψει τα πάντα».

«Συγχαρητήρια στον υπουργό μας που το πρώτο αυτοκίνητο έφτασε 19 λεπτά μετά το τηλεφώνημα για φωτιά και το πρώτο αεροπλάνο απογειώθηκε στα 23 λεπτά», είπε.

«Εγώ είμαι απόλυτα ικανοποιημένη, ο συντονισμός ήταν άριστος» κατέληξε, τονίζοντας ότι «οι αποζημιώσεις θα δοθούν άμεσα».

 

Πηγή: iefimerida.gr