Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 03:41
Τοπικά

Η Ένωση Ξενοδόχων καλεί τους επισκέπτες στο πανέμορφο, χιονισμένο Πήλιο






Σε ανακοίνωσή της η Ένωση Ξενοδόχων επισημαίνει:

Καλωσορίζουμε τους επισκέπτες που έχουν ήδη αποφασίσει ότι θα επισκεφθούν τον Βόλο και το Πήλιο ή πρόκειται να κάνουν κρατήσεις την τελευταία στιγμή. Με βάση τα σημερινά δεδομένα, 30 Δεκεμβρίου, οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να βρούνε δωμάτιο σε όλες τις περιοχές και σε όλες τις κατηγορίες ξενοδοχείων με τις αντίστοιχες τιμές. Επίσης τους προτρέπουμε να ζητήσουν τυχόν προσφορές που δίνει το κάθε ξενοδοχείο για αυτήν την περίοδο.

Με απόλυτη συνέπεια η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει φροντίσει έγκαιρα για τον αποχιονισμό των δρόμων σε περίπτωση χιονόπτωσης. Ήδη τα αποχιονιστικά μηχανήματα βρίσκονται προληπτικά στις θέσεις τους. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα πρόσβασης σε Βόλο και Πήλιο. Οι καιρικές συνθήκες δείχνουν μικρή χιονόπτωση στα ορεινά του Πηλίου. Ωστόσο συνιστούμε στους οδηγούς να έχουν μαζί τους αντιολισθιτικές αλυσίδες, κι αυτό επειδή επισκέπτονται το βουνό.

Ευχόμαστε καλές διακοπές σε όλους και ευχαριστούμε τους επισκέπτες για την προτίμηση τους στο Βόλο και στο Πήλιο.

Η Ένωση Ξενοδόχων Νομού Μαγνησίας είναι στη διάθεση του κάθε επισκέπτη προκειμένου να του παράσχει κάθε δυνατή πληροφορία ή διευκρίνιση καθώς και να τον διευκολύνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για την διαμονή του στο Νομό. Πληροφορίες στο τηλ.: 2421-020273 και στο www.travel-pelion.gr

Συνεχής η χιονόπτωση στο Πήλιο. Με αλυσίδες, αλλά ομαλά η κυκλοφορία

Στο μεταξύ «άσπρισε» το Πήλιο από το χιόνι που πέφτει από το πρωί σήμερα Τετάρτη, στις ορεινές περιοχές του. Το ύψος του χιονιού από την Αλυκόπετρα μέχρι το Καράβωμα ξεπερνά τα 10 εκατοστά, ενώ η ένταση της χιονόπτωσης είναι μέτρια και δεν έχει δημιουργηθεί οποιοδήποτε πρόβλημα στην κυκλοφορία των οχημάτων.

Από νωρίς το πρωί, οι αρμόδιες Υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων βρίσκονται σε ετοιμότητα και αλατιέρες ρίχνουν αλάτι στους δρόμους, ενώ κατά διαστήματα το χιόνι που καλύπτει τα οδοστρώματα καθαρίζεται από τέσσερα εκχιονιστικά μηχανήματα, που κινούνται συνεχώς στο ορεινό οδικό δίκτυο.

Επιπλέον, αστυνομικοί της Τροχαίας Βόλου παραμένουν στην είσοδο της Πορταριάς, ενημερώνοντας τους διερχόμενους οδηγούς ότι για να συνεχίσουν τη διαδρομή τους προς περιοχές του Πηλίου, θα πρέπει υποχρεωτικά να έχουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες.