Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 15:27
Τοπικά

Εφιάλτης δίχως τέλος: Αλλα δύο ακίνητα του Βόλου στο «σφυρί»






Δύο ακίνητα του Βόλου ανέβηκαν χθες στην ηλεκτρονική πλατφόρμα και οι πλειστηριασμοί πραγματοποιήθηκαν κανονικά μέσω πιστοποιημένων συμβολαιογράφων της Λάρισας.

Στις 6 το απόγευμα έγινε γνωστό ότι και οι δύο πλειστηριασμοί ολοκληρώθηκαν και ο ένας από τους δύο κατακυρώθηκε στην επισπεύδουσα Τράπεζα.

Συγκεκριμένα, το ένα ακίνητο αφορούσε σε οικόπεδο έκτασης 1.062 τετραγωνικών μέτρων σε ευρύτερη περιοχή του Βόλου. Το ακίνητο είχε περιέλθει στον δανειολήπτη μετά από διαχωρισμό και ήταν άρτιο και οικοδομήσιμο.

Η εκποίηση έγινε για ποσό οφειλής ύψους 80.903 ευρώ, ενώ η πρώτη τιμή προσφοράς που είχε οριστεί ήταν αυτή των 81.200 ευρώ.

Ο δεύτερος πλειστηριασμός αφορούσε σε διαμέρισμα α’ ορόφου στον Βόλου έκτασης 110 τετραγωνικών μέτρων και στην αποθήκη του σπιτιού που αποτελείται από έναν βοηθητικό χώρο και δύο χώρους στάθμευσης.

Η εκποίηση έγινε για απαιτητή οφειλή ύψους 70.000 ευρώ, ενώ οι πρώτες τιμές προσφοράς που ορίστηκαν ήταν για το διαμέρισμα αυτή των 91.000 ευρώ και για την αποθήκη αυτή των 15.000 ευρώ.

Επισημαίνεται ότι την περασμένη Τετάρτη ανέβηκαν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα και βγήκαν στο «σφυρί» άλλα δύο ακίνητα Βολιωτών. Το ένα αφορούσε σε αγροτεμάχιο σε ευρύτερη περιοχή του Βόλου και το δεύτερο σε αγροτεμάχιο με βιοτεχνικό κτίριο επίσης σε ευρύτερη περιοχή του Βόλου.

Σε όλες τις περιπτώσεις οι εκποιήσεις εκτελέστηκαν κανονικά, καθώς οι οφειλέτες δανειολήπτες δεν κατάφεραν να προχωρήσουν σε διακανονισμό της οφειλής τους και να σώσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία.

Επισημαίνεται ότι στον Βόλο δεν έχει πιστοποιηθεί κανένας συμβολαιογράφος για να συμμετέχει στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.

Οι εκποιήσεις ακινήτων του Βόλου γίνονται από πιστοποιημένους συμβολαιογράφους των υπολοίπων τριών Νομών του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Λάρισας.

Από τις μέχρι τώρα εκποιήσεις των ακινήτων διαπιστώνεται ότι τα περισσότερα από τα ακίνητα κατακυρώνονται στις ίδιες τις Τράπεζες που επίσπευσαν και τις αναγκαστικές διαδικασίες κατάσχεσης.