Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 11:10
Τοπικά

Εργαζόμενοι του Δήμου Βόλου έσωσαν ηλικιωμένο από πνιγμό στο Σουτραλί






Πλήρωμα απορριμματοφόρου της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Βόλου, διέσωσε,  σήμερα το πρωί, στην περιοχή Σουτραλί, ηλικιωμένο Βολιώτη, που κινδύνευε από πνιγμό. Συγκεκριμένα οι υπάλληλοι του Δήμου αντιλήφθηκαν τον άντρα να επιπλέει στη θάλασσα, τον ανέσυραν αμέσως και του έδωσαν τις πρώτες βοήθειες μέχρι που ήρθε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και τον μετέφερε στο Νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Η Δημοτική Αρχή του Βόλου με ανακοίνωσή της σημειώνει ότι « αισθάνεται την ανάγκη να συγχαρεί και να ευχαριστήσει δημόσια το πλήρωμα του απορριμματοφόρου της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου Βόλου,  που εκτελούσε σήμερα το πρωί την αποκομιδή στην περιοχή του Σουτραλί, για την ευσυνειδησία, την υπευθυνότητα και το υψηλό αίσθημα ευθύνης που επέδειξε ανασύροντας από τη θάλασσα συμπολίτη που κινδύνευε άμεσα με πνιγμό, αλλά και διατηρώντας τον στη ζωή παρέχοντας του τις πρώτες βοήθειες, μέχρι την παραλαβή του από το ΕΚΑΒ και τη μεταφορά του στο Νοσοκομείο».

«Τέτοιες ενέργειες ανθρωπιάς και αλτρουισμού αξίζει να προβάλλονται και να αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση προς όλους» καταλήγει η ανακοίνωση