Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024 10:44
Τοπικά

Επιχρωματισμός & τοποθέτηση – διαγράμμιση του ειδικού σήματος για τα ΑμεΑ






Την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016, ύστερα από σχετική πρωτοβουλία του Σωματείου Κινητικά Αναπήρων Μαγνησίας “ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΣ”, και του Σωματείου Ατόμων με Προβλήματα Όρασης “Μάγνητες Τυφλοί”, η Διεύθυνση Βιώσιμης Κινητικότητας του Δήμου Βόλου, ανταποκρίθηκε άμεσα και προχώρησε στον επιχρωματισμό & την τοποθέτηση – διαγράμμιση του ειδικού σήματος, δύο θέσεων στάθμευσης ΑμεΑ έμποσθεν του ΙΚΑ Βόλου.

Η συγκεκριμένη δράση εντάσσεται στην γενικότερη προσπάθεια που καταβάλλει το Σωματείο Κινητικά Αναπήρων Μαγνησίας “ΙΠΟΚΑΜΠΟΣ”, σε συνεργασία με την Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών και τη Διεύθυνση Βιώσιμης Κινητικότητας του Δήμου Βόλου με σκοπό την εμπέδωση και υιοθέτηση της αρχής της προσβασιμότητας.

Δείγμα πολιτισμού σε μια κοινωνία είναι και ο σεβασμός των ατόμων με αναπηρία, είτε κυκλοφορούν στην πόλη με αναπηρικό αμαξίδιο, είτε με όχημα.

Για τον λόγο αυτόν, και στο πλαίσιο των συνεχών δράσεων για τη βιώσιμη κινητικότητα, ο Δήμος Βόλου σε συνεργασία με το Σωματείο Κινητικά Αναπήρων Μαγνησίας “ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΣ” θα προχωρήσουν στον επανακαθορισμό, διαγράμμιση και σηματοδότηση, όπου κρίνεται αναγκαίο, των θέσεων στάθμευσης για οχήματα ΑμεΑ σε ολόκληρη την πόλη του Βόλου.

Το προσεχές διάστημα θα υλοποιηθούν και περαιτέρω στοχευμένες δράσεις, όπως η χάραξη και υλοποίηση μίας ανεμπόδιστης διαδρομής για ΑΜΕΑ από την Πλατεία Ελευθερίας, προς τον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου και την παραλία του Βόλου, καθώς και εργασίες αποκατάστασης της προσβασιμότητας στον κεντρικό ιστό της πόλης.

Το Δ.Σ του “ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΥ”, αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει και δημόσια το Δήμο Βόλου, τις Διευθύνσεις Τεχνικών Υπηρεσιών & Βιώσιμης Κινητικότητας, οι οποίες ανταποκρίθηκαν άμεσα και ιδιαίτερα τον κ. Καραγιάννη Κων/νο – Συγκοινωνιολόγο Μηχανικό της Διεύθυνσης Βιώσιμης Κινητικότητας, το Σωματείο Ατόμων με προβλήματα όρασης “ΜΑΓΝΗΤΕΣ ΤΥΦΛΟΙ” και τέλος το Γηροκομείο Βόλου το οποίο, στο πλαίσιο της έναρξης συνεργασίας με τον “ΙΠΠΟΚΑΜΠΟ”, διέθεσε το μπλε χρώμα διαγραμμίσεων. 

 

aaa1

aaa2

aaa3