Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 00:45
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επανεμφανίστηκαν οι απαγωγείς Λεμπιδάκη: «Αν υποθέσουμε ότι ζει, τι είστε διατεθειμένοι να κάνετε;»






Θρασύτατοι και προκλητικοί επανεμφανίστηκαν οι απαγωγείς του 54χρονου επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη στην Κρήτη, ανοίγοντας «διάλογο» μέσω μηνυμάτων με την οικογένεια του απαχθέντος.

Σύμφωνα με το ekriti.gr έπειτα από δύο μήνες σιωπής και με την οικογένεια να αγωνιά για την τύχη του αγαπημένου της προσώπου, οι δράστες «έσπασαν» τη σιωπή τους στέλνοντας sms στο κινητό τηλέφωνο του αδελφού του απαχθέντα, Μανώλη Λεμπιδάκη.

Οι δράστες 4 ημέρες μετά τη γνωστή επιστολή της οικογένειας ξεκίνησαν «διάλογο» προκειμένου να εκτιμήσουν τις προθέσεις της άλλης πλευράς σχέση με τα λύτρα που διεκδικούν αλλά και για να δείξουν ότι είναι αποφασισμένοι να κρατήσουν τον απαχθέντα όσο χρειαστεί μέχρι να πετύχουν το στόχο τους.

Το πρώτο sms που έστειλαν από καρτοκινητό «μιας χρήσης» απαξιώνει και χλευάζει την ανακοίνωση της οικογένειας την οποία μάλιστα χαρακτήρισαν «γελοία» τονίζοντας πως το μόνο που πέτυχαν είναι «τον οίκτο της κοινωνίας».

Η οικογένεια απάντησε πως θέλει ένα σημάδι ζωής. Να διαπιστώσει πως ζει ο άνθρωπος της ο οποίος βρίσκεται μακριά τους από τις 30 Μαρτίου.

Οι απαγωγείς έδειξαν να μην είναι διατεθειμένοι να μπουν σε αυτή τη διαδικασία και απάντησαν με ειρωνεία «αν υποθέσουμε ότι ζει τι είστε διατεθειμένοι να κάνετε;».

Απαγωγείς και οικογένεια αντάλλαξαν 3-4 sms σε διάστημα περίπου δύο ωρών και στη συνέχεια έπεσε …σιγή ασυρμάτου. Το κινητό «μιας χρήσης» είναι και πάλι απενεργοποιημένο και δεν υπάρχει καμία απάντηση στα μηνύματα της οικογένειας.

Όλα δείχνουν ότι το θρίλερ της απαγωγής θα κρατήσει πολύ ακόμα ενώ οι δράστες επιδιώκουν την ψυχολογική κατάρρευση της οικογένειας θεωρώντας ότι με αυτό τον τρόπο θα μπορέσουν να πάρουν το τεράστιο χρηματικό ποσό των 70 εκατ. ευρώ, σε χρησιμοποιημένα χαρτονομίσματα των 5, 10 και 20 ευρώ.

Το τελευταίο σημάδι ζωής

Στις 25 Απριλίου η οικογένεια του Μιχάλη Λεμπιδάκη έλαβε το τελευταίο σημάδι ότι ο επιχειρηματίας είναι ζωντανός όταν μετά από δική τους απαίτηση, οι δράστες άφησαν ένα USB με βίντεο σε απόσταση περίπου 150 χιλιομέτρων από το σπίτι της οικογένειας. Σε αυτό φαινόταν το θύμα αλλά γινόταν και αναφορά σε θέμα της επικαιρότητας, και ειδικότερα στην εκλογή Μακρόν στις εκλογές της Γαλλίας.

Μετά από λίγες ημέρες έγινε μία τελευταία επικοινωνία με sms πάλι από «πακιστανικό τηλέφωνο» στο οποίο ανέγραφαν το ποσό που ζητούν για να φύγει ζωντανός ο επιχειρηματίας.

Καταβάλλοντας απέλπιδες προσπάθειες και ξεπερνώντας σημαντικά εμπόδια, στο διάστημα που ακολούθησε, η οικογένεια κατάφερε να συγκεντρώσει ένα σημαντικό ποσό. Το περασμένο Σάββατο όμως και αφού εξαντλήθηκαν οι αντοχές, εξέδωσαν ανακοίνωση στη οποία ανέφεραν: «Σήμερα, συμπληρώνονται 53 μέρες χωρίς νέα για την κατάστασή του και η οικογένειά μας βυθίζεται σε απόγνωση. Αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε θερμά την κοινωνία του Ηρακλείου για τη συμπαράσταση και τη διακριτικότητα που έχει επιδείξει όλο αυτό το διάστημα. Με το πέρας των διαπραγματεύσεων, ευχαριστούμε επίσης την Ελληνική Αστυνομία, η οποία κατέβαλε μεγάλες προσπάθειες, προκειμένου να επιστρέψει πίσω στην οικογένειά μας ο Μιχάλης. Στις δύσκολες αυτές στιγμές, παρακαλούμε όλους να διατηρήσουν την ίδια διακριτική στάση, για να μην επιβαρύνεται περαιτέρω η ψυχολογική μας κατάσταση».

Το χρονικό της απαγωγής

Ο Μιχάλης Λεμπιδάκης απήχθη στις 30 Μαρτίου, στα Καλέσσα Ηρακλείου. Το αυτοκίνητο του 54χρονου επιχειρηματία, βρέθηκε τρακαρισμένο, με τις πόρτες ανοιχτές. Αργότερα, κοντά στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και στο δρόμο προς τον οικισμό, εντοπίστηκαν δύο καμένα οχήματα.

Εκτιμάται ότι το ένα ανέκοψε την πορεία του 54χρονου και στο δεύτερο τον επιβίβασαν οι απαγωγείς, που στη συνέχεια έκαψαν τα δύο αυτοκίνητα για να εξαφανίσουν τα στοιχεία. Στη συνέχεια, οι δράστες επικοινώνησαν με την οικογένεια και ζήτησαν λύτρα.

Πηγή: iefimerida.gr