Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024 06:35
Τοπικά

Επέλαση της «Ευρυδίκης» στη Μαγνησία την Πέμπτη και Παρασκευή






Αισθητή κάνει την παρουσία του σε όλη την Ελλάδα το ισχυρό κύμα κακοκαιρίας με την επωνυμία η «Ευρυδίκη», που έχει ως κύριο χαρακτηριστικό τις δυνατές βροχοπτώσεις, οι οποίες αναμένεται να επηρεάσουν και τη Μαγνησία τα επόμενα εικοσιτετράωρα.

Οι πρώτες ενδείξεις της μεταστροφής του καιρού αναμένεται να σημειωθούν από σήμερα αργά το βράδυ για τη Μαγνησία, με συννεφιές και βροχοπτώσεις, όχι ιδιαίτερα έντονες αύριο Τετάρτη, οι οποίες θα συνοδεύονται από νοτιοανατολικούς ανέμους.

Ο κ. Θεοφ.Τακούδης υπεύθυνος του μετεωρολογικού σταθμού «Αλέξανδρος Τακούδης», υπογραμμίζει ότι τα φαινόμενα που θα σημειωθούν μέχρι και αύριο δεν θα είναι έντονα αλλά η διάθεση του καιρού αλλάζει το διήμερο Πέμπτη και Παρασκευή, καθώς το χαμηλό βαθαίνει και θα επηρεάσει το συγκεκριμένο διάστημα και την περιοχή μας.

Το κύμα κακοκαιρίας κατευθύνεται από τα βορειοδυτικά και το κύριο μέρος της «Ευρυδίκης» θα περάσει από τη Μαγνησία, με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχοπτώσεις, τις καταιγίδες, τοπικά φαινόμενα που θα είναι πολύ έντονα στην περιοχή μας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 12 και 13 βαθμών Κελσίου λόγω των ανατολικών – νοτιοανατολικών ανέμων που θα πνέουν.

Χιονοπτώσεις αναμένονται, εξάλλου, σε πολύ μεγάλο υψόμετρο, στις κορυφές της Όθρυος και του Πηλίου, κάνοντας αισθητό το άγγιγμα του χειμώνα.

Ένα από κύρια χαρακτηριστικά της «Ευρυδίκης» είναι το χαλάζι, αλλά όπως επισημαίνει ο κ. Τακούδης, είναι μικρή η πιθανότητα χαλαζόπτωσης στη Μαγνησία, διότι δεν θα παρατηρηθεί μεγάλη μεταβολή στη θερμοκρασία. Τα πρώτα σημάδια βελτίωσης του καιρού αναμένεται να φανούν από το πρωί του Σαββάτου, καθώς τα φαινόμενα σταδιακά απομακρύνονται. Η βελτίωση αναμένεται να είναι ακόμη πιο αισθητή την Κυριακή, με τη θερμοκρασία να σημειώνει άνοδο και το θερμόμετρο να δείχνει από 14 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις του υπεύθυνου του Μετεωρολογικού Σταθμού «Αλέξανδρος Τακούδης», τα φαινόμενα θα είναι εντονότερα στις ανατολικές περιοχές της Μαγνησίας, ενώ αναμένεται να επηρεαστούν λιγότερο οι περιοχές του Βελεστίνου, του Στεφανοβικείου και γενικά όσες βρίσκονται στα διοικητικά όρια του Δήμου Ρήγα Φεραίου.

ΠΗΓΗ: ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ – Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ