Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024 03:20
Ελλάδα

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα τράφικινγκ: Ο «αρχηγός» βίαζε τα κορίτσια για να μην αντιστέκονται






Τέλος σε μια φρικτή υπόθεση σωματεμπορίας και σεξουαλικής εκμετάλλευσης γυναικών έδωσαν οι άντρες της αστυνομίας στο κέντρο της Αθήνας.

Δύο γυναίκες από την Ρουμανία κατόρθωσαν να ξεφύγουν από τους δυνάστες τους και κατήγγειλαν στους αστυνομικούς όσα έζησαν. Τις είχαν προσεγγίσει στην πατρίδα τους τα μέλη της σπείρας και αφού τους υποσχέθηκαν δουλειές και καλούς μισθούς, τις έφεραν στην Αθήνα. Αμέσως όμως, τις έκλεισαν σε διαμέρισμα στην πλατεία Βικτωρίας και τις εξανάγκαζαν να εκδίδονται, ενώ για να κάμψει τις αντιστάσεις τους ο «αρχηγός» του κυκλώματος τις βίαζε ο ίδιος επανηλειμμένως.

Τα μέλη της σπείρας μοιράζονταν μεταξύ τους τα κέρδη, κατ’ αναλογία με τον ρόλο που κατείχε ο καθένας.

Τελικά από την επέμβαση της αστυνομίας συνελήφθησαν τρεις γυναίκες, ηλικίας 56, 60 και 65 ετών, μέλη της σπείρας, όμως κατόρθωσαν να το σκάσουν, αν και ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται ακόμα τέσσερις συνεργοί τους, δύο υπήκοοι Ρουμανίας και δύο Έλληνες.

Σε βάρος των συλληφθείσων γυναικών σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σωματεμπορίας κατά συναυτουργία καθώς και του βιασμού.

Στα θύματα, παρασχέθηκε αρωγή και προστασία από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.