Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024 15:04
Άλλες Ειδήσεις

Εντυπωσιακές φωτογραφίες – «ζέσταμα» για το σούπερ φεγγάρι της Δευτέρας

A commerical jet flies in front of the moon on its approach to Heathrow airport in west London on November 13, 2016. Tomorrow, the moon will orbit closer to the earth than at any time since 1948, named a 'supermoon', it is defined by a Full or New moon coinciding with the moon's closest approach to the Earth. / AFP PHOTO / Adrian DENNIS





Όποιος κοίταξε ψηλά το βράδυ της Κυριακής ή τα ξημερώματα της Δευτέρας πήρε μια πρώτη γεύση για τη «σούπερ πανσέληνο» το φαινόμενο που έχει να εμφανιστεί εδώ και 68 χρόνια.

Οι πρώτες φωτογραφίες από όλη την υφήλιο είναι εξαιρετικά εντυπωσιακές και αποτελούν προεόρτιο του τι θα συμβεί σήμερα το βράδυ, καθώς οι επιστήμονες εκτιμούν ότι σήμερα θα είναι η καλύτερη στιγμή για την παρατήρηση του φαινομένου.

Συγκλονιστικές οι φωτογραφίες από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης

Σύμφωνα με τους ειδικούς το καλύτερο σημείο για να δει κανείς το εξαιρετικά φωτεινό και μεγάλο φεγγάρι θα είναι στην εξοχή όπου υπάρχει λιγότερος φωτισμός.

Σύμφωνα με τον Guardian, η υπερπανσέληνος της Δευτέρας αναμένεται να είναι κατά 30% φωτεινότερη από μια τυπική πανσέληνο. Θα απέχει 225.623 μίλια από τη Γη (όταν η μέση απόστασή της είναι 238.855 μίλια) και το μέγεθός της θα εμφανίζεται περίπου κατά 14% μεγαλύτερο σε εμάς.

Αν ωστόσο έχει συννεφιά εκεί που θα βρίσκεστε να γνωρίζετε ότι θα χρειαστεί να κάνετε 18 χρόνια υπομονή για να ζήσετε ξανά παρόμοιο φαινόμενο καθώς οι ειδικοί έχουν υπολογίσει ότι η σούπερ πανσέληνος θα επανεμφανιστεί στις 25 Νοεμβρίου του 2034.