Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 14:13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ενταση στο ΥΠΟΙΚ -Ξύλο, αβγά και χημικά, στη συγκέντρωση της ΠΟΕΔΗΝ (photos & vids)






Ενταση σημειώθηκε στη συγκέντρωση της ΠΟΕΔΗΝ έξω από το ΥΠΟΙΚ.

Αρχικά, οι διαδηλωτές σήκωσαν τα ρολά και μπήκαν μέσα από αυτά, ενώ στη συνέχεια πέταξαν αβγά στους άνδρες τους ΜΑΤ, οι οποίοι απάντησαν με χημικά. Στην συνέχεια οι διαδηλωτές που διαμαρτύρονται για ελλείψεις προσωπικού στις μονάδες Υγείας, ενώ καταγγέλουν και απολύσεις εργαζομένων με συμβάσεις εργασίας, έριξαν βλήτα στους άνδρες των Μάτ που φυλάνε την είσοδο του υπουργείου Οικονομικών. Πρίν απο λίγο διαδηλωτές προσπάθησαν να μπούν στο Υπουργείο με αποτέλεσμα να έρθουν στα χέρια με άνδρες των ΜΑΤ.

Διαδηλωτές της ΠΟΕΔΗΝ ήρθαν στα χέρα με άνδρες των ΜΑΤ έξω απο το ΥΠΟΙΚ- φωτογραφίες iefimerida

Διαδηλωτές πετάνε αυγά στους άνδρες των ΜΑΤ- φωτογραφία iefimerida

Μετά τα αυγά οι διαδηλωτές της ΠΟΕΔΗΝ έριξαν βλήτα στους άνδρες των ΜΑΤ- φωτογραφίες iefimerida

Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία ζητούν συνάντηση με τον υπουργό Ευκλείδη Τσακαλώτο, για να του θέσουν τα αιτήματά τους, όπως το θέμα των βαρέων και ανθυγιεινών και των επιτοκίων των στεγαστικών δανείων των δημοσίων υπαλλήλων.

Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία έχουν υψώσει έξω από το υπουργείο πανό, όπου μεταξύ άλλων, απεικονίζεται ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας να φτιάχνει γιατροσόφια «Τσιπροξιλ», γέμισαν την άσφαλτο με βλήτα και συνθήματα όπως «Η κυβέρνηση έχει χάσει τα έχασε τ’ αυγά και τα καλάθια».

Πρίν απο λίγο υπήρξε ένταση έξω απο το υπουργείο Οικονομικών, οταν οι διαδηλωτές προσπάθησαν να σπάσουν τον κλοιό των ΜΑΤ. Οι δυνάμεις της αστυνομίας έκαναν περιορισμένη χρήση χημικών.

Πηγή: iefimerida.gr