Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 14:32
Τοπικά

Ενοχλητικό… ξεβόλεμα για συνδικαλιστές στο Δήμο Βόλου






Σκληρή απάντηση στην προσχηματική ανακοίνωση των συνδικαλιστών του Δήμου Βόλου σχετικά με την σύνταξη του νέου Οργανισμού Εσωτερικής Λειτουργίας του Δήμου, έδωσε η Δημοτική Αρχή, που συγκεκριμένα αναφέρει:

«Θορυβήθηκαν οι γνωστοί συνδικαλιστές από τη σύνταξη του νέου Οργανισμού Εσωτερικής Λειτουργίας του Δήμου Βόλου, που προδήλως – και αυτό είναι το άκρως θετικό – δεν εξυπηρετεί τα προσωπικά τους βολέματα, άρα λειτουργεί με μοναδικό στόχο την εξυπηρέτηση των συμφερόντων της πόλης και των πολιτών.

Αν και γνωρίζουν καλώς ότι και στη συγκεκριμένη διαδικασία για πρώτη φορά ο Δήμος λειτούργησε με τέτοια διαφάνεια, επιχειρούν με ψεύδη και απόκρυψη γεγονότων, να διαστρεβλώσουν την πραγματικότητα, υπερασπιζόμενοι τα προκλητικά τους προνόμια σε βάρος των άλλων εργαζομένων και συνολικά των πολιτών.

Έφτασε μάλιστα σε σημείο η αυτής Εξοχότης, η πρόεδρος του Συλλόγου, να ισχυρίζεται ότι δεν κλήθηκε στη διαβούλευση, επειδή ενημερώθηκε όχι με την συνδικαλιστική της ιδιότητα, αλλά ως υπάλληλος του Δήμου και μάλιστα κατ’ επανάληψη… πρόσκληση που προφανώς δεν συνάδει με την μεγαλειότητά της!

Σε κάθε περίπτωση, και προς αποκατάσταση της αλήθειας, φωτογραφικές διατάξεις δεν υπάρχουν στον ΟΕΥ καθώς δεν πρόκειται για εργαλείο εκμετάλλευσης αλλά για εργαλείο σωστής και αποτελεσματικής λειτουργίας του Δήμου, διαδικασία που δεν εμπίπτει, ως φαίνεται, στα ενδιαφέροντα και τις επιθυμίες των συγκεκριμένων συνδικαλιστών».

Καταλήψεις Δημαρχείων και στη Μαγνησία

Στο μεταξύ για αύριο, Τετάρτη, 4 Νομεβρίου, οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση έχουν προγραμματίσει κινητοποιήσεις με κατάληψη όλων των Δημαρχείων του Νομού από τις 10.00 το πρωί έως τη 1.00 το μεσημέρι καθώς επίσης και άλλων υπηρεσιών των Ο.Τ.Α. ως «ένα μήνυμα στη συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ., αλλά και στους αιρετούς, που θέλουν να ολοκληρώσουν το καταστροφικό έργο της μνημονιακής πολιτικής που άφησαν πίσω τους οι προηγούμενες κυβερνήσεις».

Σε ανακοίνωσή τους αναφέρονται τα εξής:

«Τις τελευταίες ημέρες, διαπιστώνουμε οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση πως έχει ξεκινήσει μία επίθεση σε βάρος μας, που έχει να κάνει με την κατάργηση των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων (Β.Α.Ε.), την κατάργηση της κοινωνικής ασφάλισης, την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών, όπως της αποκομιδής των απορριμμάτων και της διάλυσης των υπηρεσιών των Ο.Τ.Α. Συνεχίζει και η σημερινή συγκυβέρνηση την ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική που έχει ισοπεδώσει την Ελλάδα και την κοινωνία, αυξάνοντας τη φτώχεια, την εξαθλίωση και την ανεργία.
Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση δηλώνουμε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τον αγώνα, μαζικά και ενωτικά, κατά των πολιτικών που θέλει να επιβάλλει η τρόικα και εφαρμόζει η συγκυβέρνηση στην Ελλάδα, εξυπηρετώντας εγχώρια και ξένα συμφέροντα. Η Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015 έχει χαρακτηριστεί ως πανελλαδική ημέρα κατάληψης όλων Δημαρχείων, αλλά και υπηρεσιών όπως τα δημοτικά γκαράζ, τα Κ.Α.Π.Η. και οι Παιδικοί Σταθμοί», τονίζεται σε ανακοίνωση.
«Η κατάληψη θα γίνει από τις 10 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι και στόχος είναι να ενημερωθούν αναλυτικά για τα νέα μέτρα οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, μέσα από γενικές συνελεύσεις και Συγκεντρώσεις και να προετοιμαστεί ο κλάδος με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για την απάντησή του στη νέα λαίλαπα των μέτρων. Επίσης, στόχος είναι να ενημερωθούν και να κινητοποιηθούν οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι και κάθε άλλη κοινωνική ομάδα που πλήττεται από την πολιτική των μνημονίων για να δημιουργηθεί κοινό μέτωπο και σε τοπικό επίπεδο» αναφέρεται σε ανακοίνωση.