Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 15:40
Τοπικά

Ενα χρόνο φυλάκιση σε επίδοξο διαρρήκτη Ι.Χ.






Λουόμενοι έκαναν το μπάνιο του στον Άναυρο κι εκείνος προσπαθούσε να ανοίξει τα αυτοκίνητά τους και να τους κλέψει.

Χειροπέδες πέρασαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου σε 37χρονο Βολιώτη. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συλληφθείς αποπειράθηκε στις 5.40 το απόγευμα να «ανοίξει» δύο αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα στον Άναυρο.

Ωστόσο, έγινε αντιληπτός από τον κόσμο της παραλίας και δεν ολοκλήρωσε τις πράξεις του για λόγους ανεξαρτήτως της θελήσεώς του.

Αμεσα σήμανε «συναγερμός» στην αστυνομία. Ο 37χρονος συνελήφθη μετά από λίγες ώρες στο κέντρο της πόλης και χθες οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Βόλου.

Εναντίον του ασκήθηκε ποινική δίωξη για απόπειρα κλοπής κατ’ εξακολούθηση και παραπέμφθηκε για να δικαστεί από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου.

Απολογούμενος στο δικαστήριο ο 37χρονος παραδέχτηκε τις πράξεις του. Ισχυρίστηκε ότι έχει εθισμό σε ναρκωτικές ουσίες και ότι θέλει να παρακολουθήσει κάποιο πρόγραμμα στον ΟΚΑΝΑ.

Ωστόσο, το δικαστήριο δεν δέχτηκε τις εξηγήσεις που έδωσε. Ο κατηγορούμενος έχει απασχολήσει κατ’ επανάληψη στο παρελθόν αστυνομικές και δικαστικές αρχές.

Το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου τον έκρινε ένοχο και τον καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης ενός έτους μετατρέψιμη προς πέντε ευρώ ημερησίως.

Μετά το πέρας της δίκης, ο καταδικασθείς άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος.

 

Αλλες αστυνομικές ειδήσεις

Στο μεταξύ, το αστυνομικό δελτίο κατέγραψε τη Δευτέρα τη σύλληψη 27χρονου Βολιώτη για κλοπή. Σύμφωνα με τη Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας, ο συλληφθείς εισήλθε παράνομα σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και έκλεψε το κινητό τηλέφωνο του ιδιοκτήτη του. Οι αστυνομικοί κατάσχεσαν το κινητό και το απέδωσαν στον νόμιμο δικαιούχο.

Επίσης, αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ συνέλαβαν 25χρονο ημεδαπό, καθώς σε έλεγχο βρέθηκε να έχει πάνω του μία χάρτινη συσκευασία που περιείχε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, η οποία κατασχέθηκε.

Αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Σκοπέλου, τέλος, συνέλαβαν 25χρονο ημεδαπό, καθώς σε νομότυπη έρευνα στο σπίτι του βρήκαν μικρή ποσότητα κάνναβης.