Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024 08:39
Τοπικά

Εκτροφέας αλόγων στη Μαγνησία ο 49χρονος που συνελήφθη για 9 ληστείες τραπεζών

Ορειβάτης που ασχολείται και με εκτροφή και εκπαίδευση αλόγων σε περιοχή της Μαγνησίας είναι πλέον ο 49χρονος αντιεξουσιαστής με ποινική δράση που συνελήφθη από την Ασφάλεια Αττικής για εννιά ληστείες τραπεζών που διέπραξε τη περίοδο 2002-2009, χωρίς κανέναν συνεργό, με συνολική λεία 290.000 ευρώ. Ορισμένες φορές είχε προχωρήσει έως και σε τρεις ληστείες την ίδια μέρα.






O 49χρονος που έχει γεννηθεί στη Γερμανία, εμφανιζόταν την 15ετία 1994-2009 να έχει επαφές με δραστήριους αναρχικούς και ποινικούς -ένας εξ αυτών από την περιοχή της Φθιώτιδας- που είχαν σχέση με τον αντιεξουσιαστικό χώρο της Αθήνας αλλά και με μέλη ορισμένων ενόπλων περιφερειακών οργανώσεων που έδρασαν παράλληλα ή μετά την 17Ν .

Ωστόσο δεν επιβεβαιώνονται αρχικές αναφορές ότι ο συλληφθείς για τις ληστείες είχε επαφές τα τελευταία χρόνια με τον καταζητούμενο Βασίλη Παλαιοκώστα που έχει εξαφανισθεί -μετά την δεύτερη απόδραση από τον Κορυδαλλό-το 2009.

Ο 49χρονος είχε αποσυρθεί τα τελευταία χρόνια από την περιοχή των Εξαρχείων.  Η εξιχνίαση των συγκεκριμένων ληστειών με καθυστέρηση οκτώ ετών, υπήρξε μετά από σχετικά πρόσφατη αναβάθμιση του ηλεκτρονικού συστήματος ελέγχου αποτυπωμάτων των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων.

Κάτι το οποίο επέτρεψε τον έλεγχο δεκάδων χιλιάδων παλαιότερων μη ταυτοποιημένων αποτυπωμάτων και την σταδιακή διαλεύκανση παλαιότερων εγκληματικών ενεργειών. Ακόμη η σχετική ταυτοποίηση υπήρξε από την νεώτερη ανάλυση δειγμάτων DNA αλλά και από έρευνες του 2ου Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής, ενώ υπήρξε και ενδιαφέρον της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ «ο 49χρονος είχε συλληφθεί και καταδικαστεί για διακεκριμένες φθορές σε κτίριο του Υπουργείου Πολιτισμού (1994), παράνομη οπλοφορία, κλοπές και ένοπλες ληστείες σε καταστήματα (1999, 2001, 2010), ενώ έχει παραμείνει έγκλειστος σε καταστήματα κράτησης της χώρας για συνολικά πέντε έτη περίπου».

[tovima.gr]