Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024 07:07
Τοπικά

Εκδηλώσεις μνήμης για την 73η επέτειο απελευθέρωσης του Βόλου






Εκδηλώσεις μνήμης και τιμής για την 73η Επέτειο της Απελευθέρωσης του Βόλου από τα στρατεύματα Κατοχής των Γερμανών διοργανώνει ο Δήμος Βόλου με τη συμμετοχή αντιστασιακών οργανώσεων την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017.

Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν με επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στις 11.00 το πρωί, ανήμερα της επετείου, στο Μνημείο Εθνικής Αντίστασης στην Πλατεία Ρήγα Φεραίου (πίσω από το Δημαρχείο Βόλου και δίπλα από το περίπτερο του ΕΟΤ). Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων στους τόπους μαρτυρίου και θυσίας για την ελευθερία και συγκεκριμένα, στις φυλακές Αλεξάνδρας, στην Πλατεία Ελευθερίας και στην Κίτρινη Αποθήκη, ενώ το απόγευμα στις 5.30 θα γίνει κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των ομαδικώς εκτελεσθέντων από τους Γερμανούς στο 6ο χλμ της οδού Βόλου – Λάρισας, σημεία όλα αναφοράς και μνήμης της νεότερης ιστορίας του Βόλου.

Στις 7.00 το πρωί, η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Βόλου θα παιανίσει των Εωθινό στους κεντρικούς δρόμους του Βόλου και της Νέας Ιωνίας.

Οι επετειακές εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν με την υποστολή της σημαίας στις 5.30 το απόγευμα στο Ηρώον στην παραλία του Βόλου.

Όλες οι εκδηλώσεις είναι ανοικτές για το κοινό που καλείται και φέτος να υποστηρίξει με την παρουσία του τη διάσωση της ιστορικής μνήμης του Βόλου.