Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 08:49
Τοπικά

ΕΚΒ: Μήνυμα αντίστασης στα νέα εργατοκτόνα μέτρα






Με επισκέψεις μελών του Προεδρείου στα εργοστάσια της ΒΕΜΕΚΕΠ και της Χαλυβουργίας, συνεχίσθηκε σήμερα η ενημερωτική εκστρατεία του Εργατικού Κέντρου Βόλου, ενόψει της 24ωρης Πανεργατικής απεργίας της ΓΣΕΕ, στις 8 Δεκεμβρίου.

Ζητούμενο, η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη οργανωτική επιτυχία της απεργίας και η μαζική κάθοδος στην Αθήνα, όπου και θα πραγματοποιηθεί το απεργιακό Συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ.

Εργατικό Κέντρο και Πρωτοβάθμια Σωματεία εργάζονται από κοινού για να εμφυσήσουν στους εργαζόμενους πνεύμα αγωνιστικότητας και αποφασιστικότητας, «όπλο» απαραίτητο για να αντιμετωπισθεί η νέα αντεργατική λαίλαπα της Κυβέρνησης, όπως αυτή εκδηλώνεται, ήδη, με τον νέο Προϋπολογισμό λιτότηταςπου κατατέθηκε χθες στη Βουλή, και την άρον-άρον συμφωνία της με τους Δανειστές.

Όλα αυτά «φέρνουν»νέο πετσόκομμα των μισθών, νέα φορολογικά βάρη, μαζικές απολύσεις, διεύρυνση των ευέλικτων μορφών απασχόλησης, περιορισμό των συνδικαλιστικών ελευθεριών.

Τα μέτρα που θέλουν να περάσουν είναι για το Συνδικαλιστικό Κίνημα αιτία πολέμου, όπως ήταν τα προηγούμενα, όπως θα είναι και τα επόμενα, αν δεν τους σταματήσουμε.

Αυτό είναι το ξεκάθαρο μήνυμα που στέλνει το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Βόλου προς όλους τους εργαζόμενους, καλώντας τους σε μαζική συμμετοχή στην επικείμενη 24ωρη απεργία.