Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024 14:20
Ελλάδα

Ειδικοί φρουροί: «Επιστρέψαμε στο κράτος του… Εξαρχιστάν»






Με αφορμή σειρά γεγονότων στο τελευταίο διάστημα, κυρίως “καταδρομικών” επιθέσεων, εμπρησμών, προπηλακισμών, τραυματισμών, με αποκορύφωμα τις επιθέσεις και τραυματισμούς σε αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ και στο Βουλευτή της ΝΔ κ. Βασίλη Οικονόμου, το Σωματείο Ειδικών Φρουρών ΕΛ.ΑΣ Αττικής εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει τις άνανδρες επιθέσεις σε Έλληνες πολίτες και αστυνομικούς που τόλμησαν να “αναπνεύσουν” σε περιοχή “άβατο”.

Όπως σημειώνουν οι Ειδικοί φρουροί, «η περιοχή των Εξαρχείων τείνει με γοργούς ρυθμούς να επιστρέψει στο καθεστώς “άβατου” για αστυνομικούς και πολίτες που δεν κατέχουν ιδεολογικό διαβατήριο ταυτόσημο με εκείνους που θέλουν την περιοχή των Εξαρχείων “κράτος εν κράτη».

Η αστυνομική απουσία στην περιοχή αποθρασύνει καθημερινά το «παρακράτος» των Εξαρχείων με αποτέλεσμα το τελευταίο χρονικό διάστημα να έχουν σημειωθεί γεγονότα μερικά από τα οποία ενδεικτικά αναφέρουμε: 1)18/11/2015 Επίθεση στον κ. Σκουρλέτη (Καλλιδρομίου, Εξάρχεια) 2)12/11/2015 Τραυματισμός Αξιωματικού ΕΛ.ΑΣ, πλησίον του Ε.Μ.Π. (διακομίστηκε στο 401) 3) 21/11/2015 Εμπρηστικός μηχανισμός στην οικία Φλαμπουράρη (Εξάρχεια) 4) 30/11/2015 Κατάληψη του Ιταλικού Προξενείου στο Κολωνάκι. 5)14/12/2015 Επίθεση σε αστυνομικούς Ομάδας ΔΙ.ΑΣ, ξυλοδαρμός ελεγκτών μετρό”.

Οι ειδικοί φρουροί κάνουν λόγο για… Εξαρχιστάν και κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου σε «εκείνους που αποφάσισαν σε μια νύχτα να διαλύσουν υπηρεσία που ακύρωνε κάθε έκνομη δράση στην περιοχή, θέτοντας τους για αυτό, προ των ευθυνών τους. Εν τέλει εκεί που οδηγούμαστε, ίσως χρειαστεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του ο υπό ίδρυση Οργανισμός Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής , εγκαινιάζοντας τη δράση του με τη φρούρηση των συνόρων των Εξαρχείων».