Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024 21:03
Χωρίς κατηγορία

Εγκαταλειμμένη για ακόμη μια χρονιά η πλαζ των Αλυκών – Διαμαρτύρονται οι κάτοικοι






Εγκαταλειμμένη για ακόμη μια χρονιά και κόντρα στα μεγαλεπήβολα σχέδια των επενδυτών – ενοικιαστών που είχαν παρουσιαστεί τα προηγούμενα χρόνια η πλάζ των Αλυκών.Η φετινή έναρξη της τουριστικής περιόδου βρήκε την ακτή των Αλυκών κλειστή.

Τα στοιχεία που συνθέτουν το σκηνικό της εγκατάληψης είναι οι ερμητικά κλειδωμένες πόρτες του περιφραγμένου χώρου, τα αγριόχορτα που θυμίζουν ζούγκλα και οι όποιες υποδομές υπάρχουν ντός της πλαζ ρημάζουν. Η πλαζ των Αλυκών παρέμενε επί τέσσερα χρόνια κλειστή.Ο ανάδοχος που είχε αναδειχθεί επί δημαρχίας Σκοτινιώτη με μια ελλιπή σύμβαση, χωρίς ρήτρες και περιορισμούς, έως και το 2015 δεν είχε βάλει ούτε καρφί στον χώρο, με τον Δήμο Βόλου να στέλνει το ένα εξώδικο μετά το άλλο για την αξιοποίηση και λειτουργία της πλαζ των Αλυκών.Θυμίζουμε ότι τότε είχαν ξεσηκωθεί οι κάτοικοι της περιοχής, οι οποίοι είχαν στείλει και το δικό τους τελεσίγραφο για τη λειτουργία του χώρου, προκειμένου να μη χάνεται η μία σεζόν μετά την άλλη.
Πέρυσι το καλοκαίρι η πλαζ λειτούργησε έστω και υποτυπωδώς. Φέτος, όμως ο χώρος παραμένει κλειστός και δεν υπάρχει καμία κινητικότητα, ούτε οι δρομολογήθηκαν οι απαραίτητες εργασίες προκειμένου να ανοίξει και να λειτουργήσει, ανέφερε ο πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου Νέων Παγασών και πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου, Κων. Βιδανόπουλος.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ανάδοχος που δεν λειτουργεί την πλαζ, κι άρα δεν έχει και έσοδα, εμφανίζεται ως οφειλέτης των δημοτικών ταμείων, και σε βάρος του έχουν κινηθεί οι προβλεπόμενες από τον Νόμο διαδικασίες.Οι κάτοικοι όμως διαμαρτύρονται για την τουριστική υποβάθμιση των Αλυκών όσο η πλαζ παραμένει κλειστή ενώ και οι κάτοικοι του Βόλου στερούνται της επιλογής ενός καθημερινού μπάνιου σε μια οργανωμένη παραλία που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής απο το πολεοδομικό συγκρότημα.

Ρημάζει για ακόμη μια χρονιά η πλαζ των Αλυκών - Εξαγριωμένοι οι κάτοικοι των Αλυκών
Ρημάζει για ακόμη μια χρονιά η πλαζ των Αλυκών - Εξαγριωμένοι οι κάτοικοι των Αλυκών

Με στοιχεία από το thessaliatv.gr