Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 20:01
Τοπικά

Δύο έτη φυλάκισης σε ιδιοκτήτες σκύλου – 77χρονη πάλεψε να σωθεί από τσομπανόσκυλο






Τον απόλυτο εφιάλτη έζησε μία 77χρονη κάτοικος Αγίου Λαυρεντίου Πηλίου όταν, ενώ περπατούσε σε δρόμο του χωριού της, ένα τσομπανόσκυλο έφυγε από το χωράφι των ιδιοκτητών του και της επιτέθηκε. Ο σκύλος δάγκωσε στο χέρι και στο πόδι τη γυναίκα, η οποία χθες στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου δήλωνε σοκαρισμένη ακόμη και σήμερα, παρότι έχουν περάσει τέσσερα ολόκληρα χρόνια από το περιστατικό.

Η γυναίκα απευθύνθηκε στην Εισαγγελία Βόλου και οδήγησε στη Δικαιοσύνη τους ιδιοκτήτες του σκύλου, ένα ζευγάρι συγχωριανών της, ηλικίας 76χρονών ο άνδρας και 75 χρονών η γυναίκα. Η 77χρονη είχε μεταφερθεί τραυματισμένη από τα κοφτερά δόντια τσομπανόσκυλου στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου στις 13 Σεπτεμβρίου 2013 και είχε λάβει τις πρώτες βοήθειες.

Οι κατηγορούμενοι ισχυρίστηκαν διά του συνηγόρου τους (καθώς απουσίαζαν από τη δίκη), ότι το χωράφι που έχουν είναι μεγάλο, και ότι όταν ο σκύλος βγήκε από αυτό και επιτέθηκε στη γυναίκα δεν κατάλαβαν τίποτα. Ο άνδρας εξάλλου απουσίαζε στην Αθήνα. Οι εξηγήσεις που δόθηκαν δεν κρίθηκαν επαρκείς. Το δικαστήριο επέβαλε σκληρές ποινές. Συγκεκριμένα επέβαλε σε κάθε έναν από τους κατηγορούμενους ποινές φυλάκισης δύο ετών με τριετή αναστολή, δίνοντάς τους το δικαίωμα να ασκήσουν έφεση.