Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024 18:20
Τοπικά

Δωρεάν προληπτικός δερματολογικός έλεγχος στη Ν. Ιωνία






Μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση, ανοιχτή για το κοινό, θα πραγματοποιηθεί στο Βόλο, με σκοπό την ενημέρωση του κοινού για κάποιες σημαντικές δερματολογικές παθήσεις.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα γίνει δωρεάν προληπτικός δερματολογικός έλεγχος, σε όποιον το επιθυμεί, από ειδική Δερματολόγο και από ειδικά εκπαιδευμένους Επαγγελματίες Υγείας, για τη διερεύνηση ύπαρξης πρώιμων ή και προχωρημένων δερματολογικών παθήσεων (προκαρκινικών σημείων στο δέρμα).

Η εκδήλωση αποτελεί πρωτοβουλία της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Βόλου και θα λάβει χώρα στο Κεντρικό ΚΑΠΗ Νέας Ιωνίας (Ευφραιμίδου 16Α – Καισαρείας, 384 46, Βόλος), αύριο Τρίτη 22 Νοεμβρίου και ώρες 10 π.μ. – 1 μ.μ.

Η πρωτοβουλία αυτή έχει τη στήριξη όλων των φορέων του Δήμου.

Ο δερματολογικός έλεγχος είναι μία απλή και βασική εξέταση στα πλαίσια ελέγχου για την εύρεση προκαρκινικών σημείων στο δέρμα. Είναι πολύτιμη τόσο στη διάγνωση, όσο και στην παρακολούθηση διαφόρων παθήσεων του δέρματος, όπως του μελανώματος, της δερματίτιδας κλπ. Ενδείκνυται δε ιδιαίτερα για ηλικιωμένους άνω των 60 χρόνων.

Από την αντιδημαρχία κοινωνικής μέριμνας απευθύνεται κάλεσμα σε όλους να συμμετέχουν, καθώς η έγκαιρη διάγνωση των δερματολογικών προβλημάτων είναι σωτήρια.